Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Perich torna 25 anys després amb ‘Un abric verd penicil·lina’. Un llibre vagament autobiogràfic sobre l’educació franquista en un col·legi de capellans

El dimarts, 25 de febrer, a les 18:30 h, a la Sala d’actes de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (C. Sant Llúcia, 1), tindrà lloc la presentació del llibre Un abric verd penicil·lina. L’obra, és un llibre inèdit de l’escriptor, dibuixant i humorista català Jaume Perich (Barcelona 1941-1995), vagament autobiogràfic, sobre l’educació franquista en un col·legi de capellans, editat per Jaume Capdevila (Kap) i publicat per l’Ajuntament de Barcelona i Angle Editorial. L’acte comptarà amb la presència de Jordi Rabassa, regidor de Memòria, Raquel Perich, filla de Jaume Perich, Miquel Àngel Pascual, component de La Trinca, i Jaume Capdevila (Kap), dibuixant d’humor.

El material inèdit trobat per a l’edició del llibre forma part del llegat que la família va dipositar a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Aquest llegat inclou milers de dibuixos originals, fulls amb esbossos, llibretes amb anotacions i idees, guions, cintes de vídeo, retalls de premsa i correspondència professional. Entre tota aquesta documentació hi figurava el material de treball d’una idea que Perich havia estat desenvolupant: fer un llibre de memòries -combinant textos i dibuixos- satiritzant els anys que va passar en un col·legi relgiós. El dibuixant d’humor Kap s’ha encarregat de l’edició i el pròleg d’aquesta obra, per intentar aconseguir que el lector la pugui gaudir com si Perich l’hagués deixat llesta per publicar.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.