Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La cultura dels videojocs arriba als Centres Cívics i Biblioteques amb el cicle d’activitats de l’exposició ‘Gameplay’

La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona organitzen un cicle d’activitats gratuïtes per aprendre, gaudir i reflexionar, des de diferents vessants, sobre el món dels videojocs i la seva influència en la nostra societat. Fins al 29 d’abril, amb motiu de l’exposició “Gameplay”, que es mantindrà oberta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) fins al 3 de maig, dues biblioteques (Ignasi Iglésias – Can Fabra i Zona Nord) i cinc centres cívics (Can Clariana, El Carmel, El Coll – La Bruguera, La Sagrera “La Barraca” i Zona Nord) impulsen un seguit d’activitats per analitzar diferents aspectes sobre els videojocs i sobre la manera en què la nostra societat els rep i els gaudeix.

El programa d’activitats impulsat per biblioteques i centres cívics de la ciutat integra 25 activitats gratuïtes adreçades a públics molt diversos. Així no només inclou visites guiades a l’exposició del CCCB, sinó també la realització de tallers en els diferents equipaments sobre diverses disciplines vinculades (narrativa digital, desenvolupament de videojocs o videojocs i reflexió, en són algunes), xerrades sobre com la pràctica d’aquest joc pot afectar joves i infants, projeccions audiovisuals o concerts que recuperaran les bandes sonores d’alguns videojocs. El programa també inclou fires de jocs retro (a la Biblioteca Zona Nord i Can Clariana), una jornada de videojocs al Centre Cívic La Sagrera o un mercat ambulant d’artesanies i objectes fets amb els videojocs a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra.

Gameplay”, l’exposició que va obrir les portes al CCCB el 19 de desembre i que està pensada com a espai lúdic i de joc però també de reflexió, no només viatja fins als orígens dels videojocs sinó que també n’analitza el llenguatge i reivindica l’impacte que han tingut tant en la cultura popular digital com en l’art i en la societat.

 

Programa complet aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.