Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Programació de Santa Eulàlia 2020, la Festa Major d’Hivern de Barcelona
  • Del 7 al 12 de febrer els membres més joves de les colles i associacions prenen la iniciativa i ens mostren la seva vitalitat i talent creatiu a la Festa Major d’Hivern de Barcelona.
  • La colla castellera Els Esquerdats de l’Esquerra de l’Eixample aixecarà per primera vegada els seus castells a la Diada Castellera del diumenge 9 de febrer.
  • Per sisè any consecutiu la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona, omplirà d’activitats, tallers i concerts el Moll de la Fusta el dia 8 de febrer.
  • Una selecció de les bèsties més fantàstiques en clau contemporània ens esperaran exposades al Palau de la Virreina de l’1 al 8 de febrer a la mostra “Fantàstics!”.

 

Santa Eulàlia és la protagonista de la Festa Major d’Hivern de Barcelona i és per excel·lència la gran celebració de la cultura popular d’arrel tradicional de la ciutat. Del 7 al 12 de febrer els membres més joves de les colles i associacions prenen la iniciativa i ens mostren la seva vitalitat i talent creatiu. El divendres 7 de febrer a les 10 hores tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume la lectura del pregó dels infants sota el lema “moguem-nos a Barcelona respectant el medi ambient”, que donarà el tret de sortida de les festes.

Com a novetat d’enguany, en el marc de la Diada Castellera de Santa Eulàlia del diumenge 9 de febrer, celebrarem la incorporació dels Esquerdats, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, que aixecaran per primera vegada els seus castells a la plaça Sant Jaume. Quant a la dansa tradicional, destacar l’espectacle NU(e)S, creat i coreografiat íntegrament per l’Esbart Maragall, una reflexió sobre el canvi i la revolta i la por d’allò que ens és desconegut, que tindrà lloc el divendres 7 de febrer a l’escenari de la plaça Sant Jaume. Així mateix i per segon any consecutiu celebrarem la Festa Bastonera, que té, entre els seus convidats, les Danses Guerreres de la Todolella i la proverbial força i vitalitat dels Bastoners de l’Arboç; i la Ruta-concert pels orgues de Ciutat Vella.

Visitem l’exposició de bèsties més fantàstica

També descobrirem una selecció de les bèsties més fantàstiques que ens esperaran exposades al Palau de la Virreina de l’1 al 8 de febrer a la mostra “Fantàstics!”. En els darrers anys, la creativitat i la imaginació en la construcció de bèsties fogueres ha superat les múltiples expressions existents del monstre més clàssic: el drac. Aquesta exposició ens ensenyarà un seguit de bèsties fabuloses, tant barcelonines com vingudes d’arreu del país, fruit de la imaginativa interpretació contemporània de les llegendes i les mitologies i, fins i tot, de les creacions inspirades en el còmic i en la literatura i el cinema fantàstics i de terror. Hi participen l’Atzeries de Gràcia, el Bretolàs de Sant Andreu del Palomar, en Nèbula i l’Hydros de la Trinitat Vella, el Tolc del Clot, la Bèstia de Parets del Vallès, el Magnafoc de Vilobí del Penedès, el Nyctalos d’ Albinyana, el Grafus de Tortosa i el Maxtord de Tordera.

Passejada de les Laies

Els dies 10 i 11 de febrer, s’instal·la al mateix Palau de la Virreina l’exposició Laies, les gegantes, on s’hi podran veure la gegantona Laia, la Laia i la Laieta de la plaça Nova, la Laia dels Gegants del Pi, la Lola del Raval o la Maria la Neta de la Barceloneta, entre altres gegantes, per reivindicar Santa Eulàlia com a patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines. El dimecres 12, Diada de Santa Eulàlia, desfilaran plegades en la passejada i el ball de les Laies.

Fem ruta pels orgues de Ciutat Vella

Dissabte, 8 de febrer, entre les 10 i les 17.30 hores de la tarda es podrà realitzar una ruta concert per visitar set dels principals orgues de Ciutat Vella que es van salvar de la guerra i que han estat restaurats els darrers anys. Aquesta serà una oportunitat única per conèixer aquests instruments i per escoltar diversos organistes professionals, que n’explicaran els seus secrets i oferiran un breu concert als visitants. La ruta inclou els orgues del Palau de la Música, la Seu Catedral de Barcelona, la Basílica dels Sants Just i Pastor, la Basílica de Santa Maria del Mar, la Basílica de la M.D. de la Mercè, el Palau Güell i la Capella de l’Esperança.

La Lali Jove

La festa major juvenil i associativa de Barcelona omplirà d’activitats i concerts el Moll de la Fusta el dia 8 de febrer. La Lali Jove dóna resposta a la reivindicació del moviment associatiu de la ciutat per tenir un espai propi gestionat per les mateixes entitats dins les festes majors de Barcelona. A partir de les 17 hores s’instal·laran diferents espais de treball i entitats membre del Consell de Joventut i ompliran el moll d’activitats i tallers participatius. A les 20h començaran els concerts amb els ritmes llatins i festius de les noies de Karamba, les versions més divertides d’Angangas, els versos més rebels de Rebeliom do Inframundo, el folk de Pony Pisador i els finalistes del Brot Festival, RedFall Haze.

Podeu descarregar-vos el PROGRAMA i IMATGES al següent enllaç:

Més informació al web: barcelona.cat/santaeulalia
facebook.com/barcelonacultura
twitter.com/bcncultura
instagram.com/bcncultura
#SantaEulàlia20

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.