- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

El metro de la ciutat més amagada és a punt de sortir. Propera parada BCNegra 20’

Demà, dijous 30, a les 18h, a la Biblioteca Jaume Fuster, tindrà lloc l’acte d’inauguració de la 15a edició del festival BCNegra. Sota el paraigua de la ciutat amagada els festival ens proposa dotze dies en els què els amants de la novel·la negra podran gaudir d’una gran representació internacional i nacional de les millors escriptores i escriptors del gènere com Dominique Manotti, Javier Cercas, Petros Márkaris, Domingo Villar, Yasmina Khadra, Bonnie Jo Campbell, Mariana Enriquez, Yrsa Sigurdardóttir, Sandrone Dazieri, Dolores Redondo, Marc Pastor, Núria Cadenes, Toni Sala, Rosa Ribas, Llort, Teresa Solana o Andreu Martín, entre d’altres.

Llibreries, biblioteques, carrers, places i mercats, es vestiran amb el cartell de BCNegra, un cartell amb més de 60 activitats: Literatura; poesia Slam; còmic; sèries; cinema; jocs de rol, o scapes room, i música, amb un concert de rap dimecres 5 de febrer a l’Antiga Fàbrica Damm, amb l’actuació d’El Coleta, i divendres 7, a la Sala Apolo The Blaxploitation Connection, concert del grup Nació Funk All-Stars, a la Sala Apolo, amb temes de James Brown, Curtis Mayfield o Marvin Gaye. Una programació per a tots els públics, un festival obert a tothom, un festival de ciutat que tindrà lloc a diferents indrets: Des de la Biblioteca Jaume Fuster, al Fossat del Mercat de Sant Antoni, passant pel Conservatori del Liceu, el cinema Aribau, la Plaça Reial, el mercat de la Boqueria, així com els cementiris de Poblenou i de Montjuïc. I tot plegat, lligat pel metro, que ens acompanyarà al llarg del festival, per estacions reals o fictícies, i ens marcarà la següent destinació o la següent taula rodona.

 

Destacats del 30 de gener al 2 de febrer

Dijous 30 de gener, a la Biblioteca Jaume Fuster

Divendres 31 de gener, a la Biblioteca Jaume Fuster

Dissabte 1 i diumenge 2 de febrer

Al llarg del primer cap de setmana del festival, tindran lloc les rutes pels cementiris. Dissabte, 1 de febrer, a partir de les 18h, al cementiri de Poblenou, i diumenge 2, a les 11h, una ruta de descoberta del cementiri de Montjuïc.