Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Born CCM inaugura la instal·lació sonora plàstica ‘No em va fer Joan Brossa, de Cabosanroque’

 Del 9 al 26  de gener, la sala Castellví del Born Centre de Cultura i Memòria (CCM), acull la instal·lació sonora plàstica ‘No em va fer Joan Brossa, de cabosanroque’. Demà dijous, 9 de gener, a les 17h,  els comissaris de la instal·lació, artistes sonors de Cabosanroque,  Laia Torrents i Roger Aixut,   faran una atenció a mitjans per explicar el contingut de l’acció.

No em va fer Joan Brossa és una obra de teatre expandit creada per Cabosanroque el 2016, per encàrrec del festival Temporada Alta i del Teatre Nacional de Catalunya. La instal·lació té com a gènesi l’exploració transversal de la prosa més desconeguda i primerenca del poeta, i esdevé un poema transitable que interpreta els paisatges dins la prosa i el so de la paraula dins la poesia escènica dels anys quaranta.

En l’obra es connecten diferents disciplines per arribar a un àmbit d’acció més ampli, i el resultat és un gènere bastard, que desvia i deforma gèneres brossians, com la poesia objectual, la poesia escènica o el postteatre, i des del punt de vista del so, es planteja un nou gènere que Cabosanroque defineix com a teatre expandit.

La instal·lació forma part de l’exposició ‘Joan Brossa, poeta de la revolta al CCM’, que es pot visitar a El Born CCM fins el 2 de febrer de 2020.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.