Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cultural, a títol pòstum, a Claudio López de Lamadrid

Dimarts, 7 de gener, a les 18.30 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural, a títol pòstum, a l’editor Claudio López de Lamadrid. L’acte el presidirà el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats. L’escriptora Elvira Navarro i el crític literari Ignacio Echevarría faran la la glossa del guardonat.

El passat 29 de novembre de 2019, el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar, per unanimitat, atorgar la Medalla al Mèrit Cultural a títol pòstum a Claudio López de Lamadrid. El consistori reconeix amb aquest guardó la seva tasca editorial, caracteritzada pel lloat equilibri entre l’edició i difusió de grans noms internacionals i nacionals; així com la seva contribució decisiva a situar Barcelona com a capital editorial del món hispànic.

El passat 11 de gener de 2019 Claudio López de Lamadrid va morir amb 59 anys, de forma sobtada. Amb un gust i un coneixement molt profund de la realitat llatinoamericana i de la tasca creativa dels seus escriptors i escriptores, es va iniciar molt jove en el món editorial de la mà del seu oncle Antonio López de Lamadrid, fundador de l’editorial Tusquets.

Posteriorment, s’instal•là a Paris sis mesos per treballar amb Christian Bourgois, fundador i director de l’editorial homònima.

A la seva tornada a Barcelona va continuar treballant a l’editorial familiar fins a finals de la dècada dels vuitanta, moment en què va decidir dedicar-se a la crítica literària i la traducció. Poc després, va participar, juntament amb el seu íntim amic, el crític literari Ignacio Echevarría, en la fundació de Galaxia-Gutenberg.

El seu següent pas professional va ser la seva incorporació com a responsable de l’editorial Grijalbo Mondadori. Aquesta nova experiència professional el va portar a conèixer l’engranatge dels grans grups editorials. Allà va crear i dirigir Literatura Mondadori, una de les seves aportacions fonamentals a l’edició en castellà. El catàleg d’autors i autores internacionals que va editar en castellà aquest segell és inabastable.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.