Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els projectes de Memòria Democràtica i de les plataformes culturals, novetats del programa de subvencions de l’ICUB 2020

Els programes de Memòria Democràtica i les activitats de les entitats i plataformes de la Cultura i les Arts s’incorporen al catàleg 2020 de subvencions i podran presentar projectes relacionats amb aquests àmbits La inversió anual per finançar projectes culturals i d’educació a la ciutat serà de 4,8 milions d’€ i les sol·licituds es podran presentar fins al 30 de gener. Per primer cop la presentació de sol·licituds serà únicament telemàtica i una mateixa entitat podrà presentar més d’un projecte

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), com a ens responsable de la gestió de subvencions dels àmbits de Cultura i Cultura i Educació, fa públic avui, dijous 2 de gener, la seva convocatòria anual de subvencions,  que se sumen a la de la resta que promouen les diferents àrees i departaments l’Ajuntament de Barcelona, sent la primera administració en publicar la convocatòria per avançar el suport a les entitats sol·licitants.

El  període de presentació de sol·licituds serà del 2 al 30 de gener de 2020, ambdós inclosos.  

La inversió total prevista per a la campanya 2020 serà de 4,8 milions d’€, destinant-se prop de 4,4 milions d’€ per finançar els programes de l’àmbit Cultura i 90.000 per dotar la nova línia d’ajuts destinada als projectes de Memòria Democràtica. La nova convocatòria torna a posar èmfasi en l’àmbit de Cultura i Educació, que per segon any consecutiu i amb un pressupost de 494.500 €, aspira a reforçar totes aquelles iniciatives que fomenten la pràctica i aprenentatge de les competències artístiques, així com el foment de la divulgació, en general.

Àmbit Cultura

Les subvencions de l’àmbit Cultura estan adreçades a qualsevol iniciativa de l’àmbit de la cultura que contribueixi a l’enriquiment de l’activitat i el teixit cultural de la ciutat de Barcelona.

Com a novetats destacades s’incorporen dos nous programes relacionats amb els àmbits de Memòria Històrica i les Entitats i Plataformes de professionals de la Cultura i de les Arts que se sumen als àmbits ja existents d’edicions anteriors: Arts Visuals i Cultura Digital, Arts Escèniques, Cinema i Audiovisuals, Música, Ciència i Innovació, Projectes Interdisciplinaris, de Debat Cultural i de Pensament, Cultura Popular, Creació Artística Comunitària, Lletres, Llibreries i Promoció de la Lectura, Sales de Teatre,  Sales de Música, Espais de Creació, Disseny i Arquitectura i Art Urbà.

Els requisits per poder optar als nous programes seran: ·

  • Memòria Democràtica: es prioritzarà aquelles iniciatives i projectes que treballin de forma transversal diferents disciplines i àmbits relacionats amb la memòria democràtica i col·lectiva de la ciutat. En concret, projectes commemoratius, pedagògics, de recerca i de difusió de la memòria democràtica, que abordin la memòria des d’una perspectiva de gènere, recuperació de les memòries minoritzades i dels valors democràtics. Així mateix, també es tindrà en compte a l’hora d’avaluar que les propostes presentades tinguin un impacte real en els districtes i barris de la ciutat.
  • Entitats i plataformes de professionals de la Cultura i de les Arts: es tindrà en compte els projectes i activitats impulsats per plataformes i entitats professionals representatives dels sectors de la cultura. Un acompanyament imprescindible per posar en valor la feina de creadors i professionals de l’àmbit.

Àmbit Cultura i Educació

Les subvencions de l’àmbit Cultura i Educació estan adreçades a projectes que contemplen els processos de creació en diversos àmbits artístics, com ara el de la pràctica i aprenentatge de competències artístiques, la participació en els processos de creació artística i el foment de la divulgació, la recerca i el coneixement.

Enguany,  els projectes que es presentin en centres educatius hauran de ser fora de l’horari lectiu. En el cas de projectes que es desenvolupin en espais escolars públics, hauran de ser projectes oberts no limitats als alumnes matriculats al centre.

Modificació en els requisits generals i presentació telemàtica

En tots dos àmbits també s’han modificat alguns dels requisits generals relacionats amb el número de sol·licituds de subvencions per entitat, que es limita a un màxim de dos projectes.

En el cas de presentar-se més de dos projectes es valoraran els dos primers, segons l’ordre de presentació al registre.  Tampoc no serà obligatori tenir seu social o delegació al terme municipal de Barcelona, però sí que el projecte es desenvolupi a Barcelona, a excepció dels casos en què quedi suficientment acreditada la projecció i repercussió per la ciutat. Aquest any 2020 és obligatori presentar telemàticament les sol·licituds de subvencions a l’Ajuntament de Barcelona.

És per aquest motiu que s’organitzaran sessions informatives únicament destinades a la tramitació del Certificat digital i la tramitació telemàtica de sol·licituds. Tot el relacionat amb el procés i les dates de les sessions informatives previstes es poden consultar a les següent pàgines web habilitades per l’Ajuntament.

Pàgina web subvencions ICUB 2020

Pàgina web subvencions Ajuntament de Barcelona

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.