Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Capella presenta Barcelona Producció 2019-2020 i inaugura ‘Turba Turbo’, de Martin Llavaneras

Quinze treballs integren el Barcelona Producció 2019-2020 entre projectes expositius i no expositius que quedaran permanentment referenciats al nou Espai Índex. Com a novetat, aquest any s’ha incorporat la categoria de mediació, que desenvoluparà Jordi Ferreiro amb el projecte εξέδρα (Exedra) – L’art com a eina d’equiparació social . A més a més, la mostra ‘Turba Turbo’, de Martin Llavaneras, explora l’arquitectura de La Capella des de la sorra com a matèria desfigurada, latent i potencialment gòtica.

La dotzena edició de Barcelona Producció, que es desenvoluparà des de finals d’aquest any a principis del 2021, comptarà amb projectes dels artistes Pere Llobera, Lola Lasurt, Caterina Almirall, Site Size (Elvira Pujol Masip i Joan Vila Puig), Consol Llupià, Marc O’Callaghan, Agustín Ortiz Herrera, Cloe Masotta, Laura Torres, Nieves Correa, Cicuta, Guim Camps i Daniel Moreno Roldán.

Les tres accions en viu ja van tenir lloc els dies 7, 8 i 9 de novembre a càrrec de Laura Torres, Cicuta i Nieves Correa. Durant aquest mes de desembre, i fins al 16 de febrer, es podrà veure l’exposició Turba Turbo, de Martin Llavaneras, que compta amb el patrocini de Sorigué. La mostra concep l’arquitectura de La Capella com una escultura feta de terrossets de sorra.

Aquesta ressonància, la marea consumint un castell, és l’àncora de Turba Turbo, un projecte que explora la circulació de la sorra com a matèria desfigurada, latent i potencialment gòtica. La principal novetat que presenta l’edició d’enguany és la incorporació de la categoria de mediació, que es desenvoluparà amb el projecte εξέδρα (Exedra) – L’art com a eina d’equiparació social, de Jordi Ferreiro, que ja començarà a treballar al voltant de l’exposició de Llavaneras. A més, l’Espai Índex, ubicat permanentment a l’accés dels jardins Rubió i Lluch, comprèn una peça de tots els projectes de Barcelona Producció 2019-2020.

Des de l’any 2006, Barcelona Producció és un programa que té com a objectiu incentivar la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies. Promou la participació d’artistes, comissaris, crítics, investigadors i altres professionals centrats en l’art i la cultura contemporània a través d’una convocatòria oberta i una selecció de projectes efectuada per un jurat independent que enguany ha esta format per Joan Casellas, Antònia Folguera, Latitudes (Max Andrews i Mariana Cánepa), Alexandra Laudo i Mireia Sallarès, així com Oriol Gual i David Armengol, ambdós amb veu però sense vot.

Dossier de premsa i imatges

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.