Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els tres pessebres de la ciutat

La innovació i la tradició tornaran a coincidir en els tres  pessebres de la ciutat aquest Nadal 2019.

El pessebre de plaça Sant Jaume d’enguany ha estat creat per l’artista Paula Bosch. Es podrà veure entre el 29 de novembre i el 6 de gener, i conté tot el que cal per celebrar aquestes festes a les cases de la ciutat. La proposta gira al voltant de totes les caixes plenes d’objectes i de records que es recuperen quan ve Nadal. La instal·lació està plena de caixes de tot tipus, grans, petites, de diferents materials, capses de sabates, altres folrades en paper… I dins de cada caixa aquests objectes que ens recorden que ha arribat el Nadal: la sopera, els galets, les copes de cava, el raïm, els polvorons, diferents pessebres, petits, grans, amb figures velles, noves, muntats, sense muntar, guirlandes embolicades, arbres de nadal, molsa…

A més, aquesta instal·lació té dues cares: a la part posterior de les caixes es podrà visualitzar una ciutat, amb finestres il·luminades, fanals encesos, cables que connecten una casa amb l’altra… en definitiva, un espai que recorda que a cada casa hi ha gent diferent, amb diferents records i diferents creences, on cadascú viu el nadal a la seva manera.

D’altra banda, el pessebre del Museu Marès és un pessebre d’estil tradicional, que es podrà visitar des del 29 de novembre fins el 2 de febrer. En aquesta ocasió ha estat inspirat en la muntanya de Montserrat i l’entorn, i és obra de l’Associació de Pessebristes de Barcelona. Elaborat amb materials naturals i figures artesanes, reprodueix les escenes típiques: el naixement, l’anunciació dels pastors i l’arribada dels Reis de l’Orient. El pessebre d’enguany està ornamentat amb oliveres, destacant-ne així la seva importància en un paisatge mediterrani. La visita al pessebre es completa, en un ambient purament nadalenc, amb les cantades de nadales que hi faran les corals del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.

Per la seva banda, com cada Nadal, el Monestir de Pedralbes exposarà un pessebre popular, també elaborat per l’Associació de Pessebristes de Barcelona. D’aquesta manera, es conserva una tradició que les religioses han preservat al llarg del temps i que gaudeix d’un important arrelament popular. Aquest any el pessebre s’inaugurarà el divendres 13 de desembre a les 18h, i es podrà visitar fins al 2 de febrer. Després de la inauguració, s’oferirà un petit concert de nadales a càrrec de la Coral de l’Escola Municipal de Música de Can Ponsic.

Més informació:

Dossier de premsa i imatges

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.