Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Més de 30.000 assistents consoliden el Dau Barcelona com el gran festival de participació i de creativitat al voltant del joc

El festival Dau Barcelona, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona,  ha tancat la seva vuitena edició, amb rècord de convocatòria de públic que s’eleva fins als 30.500 assistents, a diferència dels 26.500 registrats l’any 2018.

El Dau Barcelona és el gran festival de participació i de creativitat al voltant del joc que ocupa 9.000 m2 al recinte de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. El festival continua essent el gran referent del sector del joc a nivell estatal, gràcies també a la presència de 48 editorials, 47 entitats i 13 clubs i organitzacions de joc històric i miniatures, que han ocupat més de 600 taules entre les taules per jugar -amb un demostrador a cadascuna-, i les destinades a prototips, campionats, sessions de creació i presentacions.

Les activitats paral·leles al festival també han estat un èxit, com Les escoles al Dau que ha acollit a 800 estudiants de primària i secundària, el Dau Sènior, el Dau Pro, el Dau Tradicional, el Dau de nit o el curs de formació “El joc a l’aula” per a docents, així com la presentació simultània del festival a onze equipaments municipals de tots els districtes de la ciutat.

Els Premis Dau, celebrats dissabte al Sant Andreu Teatre, han premiat com a Millor Autor de 2019 l’australià Phil Walker-Harding; com a Millor Autora Novella la nord americana Elizabeth Hargrave; com a Premi especial a una vida dedicada al joc al nord-americà Philip Orbanes, i com a Millor joc publicat originalment a l’estat espanyol a Israel Cendreo i Sheila Santos.

El Dau Barcelona va néixer l’any 2012 fruit d’una proposta de l’Ajuntament de Barcelona per donar a conèixer els jocs de tauler, especialment els jocs contemporanis, entre les famílies de Barcelona i com un espai de suport als creadors de jocs, des del primer dia, els veritables protagonistes del festival. Uns objectius que s’assoleixen amb escreix any rere any.

Per a més informació i fotografies, cliqueu aquí.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.