Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arxiu Fotogràfic presenta una nova exposició centrada en la gràfica anarquista de la Guerra Civil

El proper dimarts, 26 de novembre, a les 10.30 h, a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (Plaça Pons i Clerch, 2 planta 2a) tindrà lloc la presentació de la seva darrera exposició “Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939”. La mostra, organitzada per L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ), amb la col·laboració de la Fundación Anselmo Lorenzo i l’Ateneu Enciclopèdic Popular, ressegueix el rastre de l’arxiu revolucionari i redescobreix fotografies inèdites. La presentació i visita guiada anirà a càrrec de Carles Vicente, director de Memòria, Història i Patrimoni de l’ICUB, i dels comissaris Andrés Antebi, Pablo González i Teresa Ferré. L’exposició es podrà veure del 27 de novembre al 16 de maig de 2020.

“Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939” proposa un recorregut pel fons fotogràfic de l’Oficina de Información y Propaganda que la CNT-FAI va crear a Barcelona durant la Guerra Civil amb l’objectiu d’articular i expandir el nou imaginari de la revolució social en el context del combat contra el feixisme. A l’exposició, les fotografies de Kati Horna, Margaret Michaelis, Pérez de Rozas, Antoni Campañà, així com les d’altres autories desconegudes, mostren la mirada combativa i compromesa en el somni d’un món més just i confirmen el pes històric de l’anarcosindicalisme a Barcelona.

Imatges i dossier de premsa

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.