Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Biblioteques de Barcelona i la Xarxa de Centres Cívics recuperen la memòria històrica a través del cicle ‘Desmuntant el Franquisme’

La Biblioteca Collserola – Josep Miracle (Carrer dels Reis Catòlics, 16-34) inaugura demà dimecres, 20 de novembre, a les 19 hores, el cicle Desmuntant el franquisme. L’acte anirà a càrrec de l’historiador Xavier Domènech, i del coordinador del cicle i president de la Fundació Salvador Seguí, Emili Cortavitarte. El cicle tindrà lloc des de demà fins al 9 de maig del 2020, i ha comptat amb la col·laboració d’Anagrama i de l’Agència Literària Carmen Balcells.

Amb motiu de la reedició del Diccionario del franquismo (Editorial Anagrama i Ajuntament de Barcelona), de Manuel Vázquez Montalbán, Biblioteques de Barcelona i la Xarxa de Centres Cívics han organitzat un cicle de recuperació de la memòria històrica a través de xerrades, taules rodones, tallers, exposicions, itineraris i un club de lectura. Es tracta d’un projecte en què biblioteques i centres cívics han treballat a partir de les seves especificitats i línies de treball. I sempre que ha estat possible, biblioteques i centres cívics han treballat conjuntament i han buscat la complicitat d’altres agents del territori.

Una proposta paradigmàtica d’aquest treball col·laboratiu i participatiu és la de la Biblioteca Sant Martí de Provençals i la del Centre Cívic Sant Martí de Provençals: amb la implicació de diversos equipaments i agents del territori iniciaran un projecte a llarg termini de recuperació de la memòria històrica que té com a punt de partida l’edifici on estan ubicats, que va ser una residència de la Secció Femenina de la Falange.

Del 20 de novembre al 9 de maig.

Consulta totes les activitats aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.