Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Joan Subirats participa al Festival del llibre de Milà

Demà, 15 de novembre, a les 10 h, al Castello Sforzesco de Milà, el Tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, participarà en un diàleg al Milano Book City, junt al seu homòleg milanès, Filippo Del Corno. En l’acte, Del Corno i Subirats explicaran i debatran al voltant de les polítiques de foment de la lectura que es desenvolupen a les ciutats de Milà i Barcelona. Des de l’entrada de Milà a la xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO, el 2017, el festival va decidir convidar cada any a una ciutat de la xarxa: el 2018 la ciutat triada va ser Dublín, i aquest 2019 ha estat Barcelona.

El Milano Book City se celebra del 13 al 17 de novembre a la ciutat italiana, amb més de 1.500 actes gratuïts en 250 espais de la ciutat. Estaran presents més de 3.000 autors, i també hi participaran més de 1.400 grups escolars i 400 voluntaris. El festival inclou tota la cadena de subministrament del llibre: grans i petites editorials, llibreters, bibliotecaris, autors, traductors, dissenyadors gràfics, il·lustradors, bloggers, estudiants, professors i lectors de totes les edats.

Des de Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, s’ha elaborat un programa que es nodreix de les complicitats entre les dues ciutats i que busca afermar-les. Així, s’han convidat traductors d’obres clàssiques i contemporànies italianes com Pau Vidal; escriptors ja traduïts a l’italià, com Marina Garcés o Tina Vallès, i un escriptor com Carlos Zanón, responsable de la continuació de la sèrie Carvalho, molt popular en aquest país. Una taula rodona entre editors de les dues ciutats servirà per analitzar els llaços entre les editorials de Milà i Barcelona i les similituds i diferències dels panorames editorials de cadascuna. La poesia de Josep Pedrals, acompanyat pel pianista Francesc Gregori, posarà la cirereta al programa.

A més, el Festival milanès ha convidat més escriptors barcelonins com Eduardo Mendoza, Ildefonso Falcones i el filòsof Josep-Maria Esquirol.

 

Imatges dels participants aquí

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.