Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaime Rosales presenta el seu film Petra al Pantalla Barcelona

El dissabte, 16 de novembre, el director Jaime Rosales presentarà al Centre Cívic Can Basté la seva pel·lícula Petra. Aquesta sessió forma part de la programació del Pantalla Barcelona, programa que va iniciar-se el passat mes d’octubre i que compta amb més de 40 sessions de cinema exhibides a través de les pantalles de proximitat de la xarxa de centres cívics de la ciutat.

La data coincideix al voltant del pas de l’equador de la 4a edició del Pantalla Barcelona que gràcies a les bones xifres d’assistència de públic, es consolida com una iniciativa idònia per estendre la cultura cinematogràfica als diferents barris de Barcelona.

Pantalla Barcelona és un programa estratègic de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), iniciat el 2017 a través de la Barcelona Film Commission amb l’objectiu d’articular de manera estable una relació triangular entre la creació, el públic i la indústria.

Impulsar l’experiència cinematogràfica com una forma de relacionar la comunitat i els nous públics, és una resposta a la voluntat de fer polítiques culturals de proximitat. Pantalla Barcelona convida a la participació activa dels espectadors i espectadores: directors i directores i membres de l’equip tant tècnic com artístic han presentat les pel·lícules expressant un punt de vista crític respecte al tema, l’argument o el discurs fílmic.

La programació que inclou un curt i un llargmetratge, representa una segona oportunitat per a la ciutadania i el cinema rodat, produït i/o realitzat a Barcelona i està elaborada amb la col·laboració de la direcció dels diferents centres cívics, a partir de propostes de l’Acadèmia del Cinema Català, de la Catalunya Film Festivals i de la mateixa Barcelona Film Commission.

En aquesta 4a edició, la novetat ha estat la incorporació al projecte de l’associació Dones Visuals que acompanyen les projeccions a través de les xerrades Els oficis del cinema, per tal de fer descobrir als espectadors i a les espectadores el procés de fabricació dels films, des d’una perspectiva de gènere, a través dels testimonis de professionals i de la pràctica del seu ofici.

Més informació aquí

Material gràfic aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.