Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Born acull els espectacles del programa Creació i Museus estrenats al festival Grec 2019

El Born CCM acollirà el proper dissabte 16 de novembre, a partir de les 18 h, una sèrie d’activitats vinculades al programa  ‘Creació i Museus’, que es va presentar a l’edició 2019 del Festival Grec i que va aplegar cinc creacions artístiques. Es tracta de propostes sorgides del treball conjunt de cinc aparellaments entre fàbriques de creació i museus de la ciutat. Les col·leccions, el patrimoni i la memòria han esdevingut la matèria primera a partir de la qual s’han desenvolupat aquestes propostes artístiques en el marc de les diferents disciplines.

L’acte, presentat i moderat pel director del festival Grec,  Cesc Casadesús, comptarà amb una conferència a càrrec de Frédéric Mazelly, director de la programació cultural de la Villette de París, i un col·loqui amb la participació de Teresa Macià, responsable d’Activitats del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), i Ferran Murillo, director del Teatre Tantarantana.

L’esdeveniment, d’accés lliure i gratuït, acabarà amb una mostra de les creacions que s’han presentat en el Festival Grec 2019:

EXTREMADAMENTE REBELDES Y PELIGROSAS, de PARADISO 99
EL BORN CCM – TANTARANTANA
Una combinació entre text i moviment per parlar de la repressió contra les dones i la vivència de la maternitat de les represaliades durant la Guerra Civil i primers anys de dictadura. Direcció i text a càrrec de Begoña Moral i moviment, Albert Bassas.

PAISAGEM DE PASSAGEM
JARDÍ BOTÀNIC – LA CENTRAL DEL CIRC
Un projecte de creació de circ contemporani a base de contorsió, acrobàcia i equilibris a càrrec d’Alice Rende.

10 ATLÀNTIDES
MUSEU D’HISTÒRIA / CASA VERDAGUER – FABRA I COATS
Resum audiovisual de l’espectacle que, a través de la música, la poesia i l’art visual escenificava les múltiples facetes de Jacint Verdaguer.
Participants: Núria Martínez-Vernis (poeta), Blanca Llum Vidal (poeta), Martí Sales (escriptor i músic), Sara Fontán (violinista), Luis Tabuenca (percussionista improvisador) Mark Cunningham (trompetista improvisador), NUU (duet d’electrònica liderat per l’actriu Aida Oset), Coàgul (músic industrial), Aalbers (trio d’electrònica), Anna Irina Russell (visuals analògics), Liviana Mauretti (cantant), La Megacobla (quartet de músics de cobla catalana), ZA! (electrònica, vents, veus, percussió), PEDRA (direcció d’art) i Bitlab (tecnologia)

NIGHTINGALE
CASTELL DE MONTJUÏC – EL GRANER
Una reflexió, sota la idea i creació d’Ana Barroso sobre l’absència com a metàfora que posa l’èmfasi en el paper de la dona com a cuidadora i infermera en un escenari envoltat de guerra com és el Castell de Montjuïc.

LA COLECCIÓN. GUINEA ECUATORIAL 1948-1961
MUSEU ETNOLÒGIC – LA CALDERA
Un projecte audiovisual que parteix dels arxius gràfics inèdits de les primeres expedicions d’August Panella i Jordi Sabater Pi a l’antiga colònia espanyola de Guinea Equatorial.

 

Més informació

Material gràfic

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.