Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Fabra i Coats-Centre d’Art Contemporani presenta l’exposició ‘Un dia em vaig creuar amb un meteorit’

Demà, dimarts 12 de novembre, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Un dia em vaig creuar amb un meteorit’ a La Fabra i Coats – Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona (c. Sant Adrià, 20), dins l’edició 2019 del Festival LOOP Barcelona. La mostra, situada a la Planta 1 del Centre d’Art, recull els treballs de vuit artistes que utilitzen l’espai còsmic com a filtre per representar els desitjos humans, la vida a la Terra i el coneixement, i es podrà visitar fins al 19 de gener de 2020.

S’inclouran obres de diferents formats a càrrec dels artistes Regina de Miguel, Irene Grau, Abel Jaramillo, Julia Llerena Iñesta, María Molina Peiró, Francisco Navarrete Sitjà, Belén Rodríguez i Pedro Torres. Totes elles, reduint l’aparent distància entre l’univers i la quotidianitat. Com si un dia, caminant pel carrer, ens creuéssim amb un meteorit.

La mostra, a més, comptarà amb tres activitats associades a càrrec de l’artista Cris Blanco i les comissàries i investigadores Núria Gómez Gabriel i Alexandra Laudo:

  • The Case for Letting the Stars Determine Who I Date (Deixem que les estrelles determinin de qui ens enamorem) (29/11 a les 19h), una lectura audiovisual de Núria Gómez Gabriel sobre la transformació de les nostres relacions afectives després de la introducció de les noves tecnologies i la intel·ligència artificial.
  • Com observar un cel nocturn (12/12 a les 19h), una conferència performativa en què Alexandra Laudo posa en relació fenòmens astronòmics i moments destacats de la història de l’astronomia -i, en particular, del que històricament va ser un dels observatoris astronòmics més importants d’Europa, l’antic Calton Hill Observatory d’Edimburg- amb reflexions filosòfiques sobre la nit, la foscor i les nostres formes de veure.
  • Ciència-ficció (14/01 a les 19h). Es tracta d’una performance de Cris Blanco que comença com una recerca basada en teories científiques sobre l’infinitament gran i l’infinitament petit, i es proposa com un acostament a la ciència “per part d’una ment poc científica”.

Amb el comissariat de Carolina Ciuti, aquest projecte és produït per LOOP Barcelona i Fabra i Coats – Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

Dossier i imatges per premsa consulteu aquí

Més informació sobre l’exposició a la pàgina web del Centre d’Art.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.