Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona Producció 2019-2020 es posa en marxa amb tres accions en viu a La Capella

Cicuta, Laura Torres i Nieves Correa presentaran els seus projectes els dies 7, 8, i 9 de novembre

  • Ara les imatges brotaran com flors o Jennifer in Paradise és l’acció de Cicuta, que proposa una revisió de l’experiència esgotada i limitada de contemplar un paisatge. En concret, la posta de sol posada en crisi per diversos recursos tecnològics d’enregistrament visual.
  • Laura Torres, amb la col·laboració de Sergi Àlvarez Riosalido, presenta Sobre la revolució, una lectura crítica de com es desdibuixa l’ideal de revolució quan la potència mediàtica i consumista el converteix en producte de consum.
  •  La performance de Nieves Correa, Actos de memòria: Barcelona, converteix el cos en vehicle de memòria mitjançant l’escriptura dels noms de les persones que van morir en els bombardeigs aeris de l’Aviació Legionària italiana sobre Barcelona, l’any 1938.

 

Aquesta setmana comencen a presentar-se els diversos projectes seleccionats del Barcelona Producció 2019-2020. Concretament, tindran lloc les tres accions en viu d’aquesta edició, proposades per Cicuta, Laura Torres i Nieves Correa, i que aprofundeixen en la contemplació paisatgística, la mediatització de la revolució i l’encarnació de la memòria.

CICUTA – Ara les imatges brotaran com flors o Jennifer in paradise
Dijous 7 de novembre, de 16 a 21 h
Tot partint de la retransmissió en directe de la posta de sol ―un factor que actualment podem veure des d’infinitud de càmeres repartides arreu del món― Cicuta aborda l’experiència romàntica de la seva contemplació tot posant-la en crisi mitjançant diversos recursos tecnològics d’enregistrament visual. Així, els filtres de càmeres de vídeo, monitors de televisió o dispositius mòbils transformen l’experiència crepuscular.

LAURA TORRES amb la col·laboració de SERGI ÁLVAREZ RIOSALIDO – Sobre la revolució
Divendres 8 de novembre, 20 h
A mig camí entre el monòleg, la performance i la xerrada inspiracional dels Ted Talks, Sobre la revolució aborda la potència mediàtica i consumista de la simbologia revolucionària. D’aquesta manera, el sentit de l’humor i la ironia de la seva narrativa permeten establir una lectura crítica que desdibuixa l’ideal de la revolució per convertir-la en producte.

NIEVES CORREA – Actos de memoria: Barcelona
Dissabte 9 de novembre, 12 – 20 h
Actos de Memoria és una performance insistent i repetitiva que es basa en un gest senzill i contundent. Durant tot el dia, l’artista es trobarà a la sala escrivint sobre fulls blancs cal·ligrafiats els noms de totes les persones que van morir en els bombardejos, l’any 38, de l’Aviació Legionària Italiana sobre Barcelona. A més, una sèrie de petits llums repartits per la sala evocaran l’ambient d’aquells fatídics dies a la ciutat.

BARCELONA PRODUCCIÓ 2019-2020
Des de l’any 2006, Barcelona Producció és un programa que té com a objectiu incentivar la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies. Promou la participació d’artistes, comissaris, crítics, investigadors i altres professionals centrats en l’art i la cultura contemporània a través d’una convocatòria oberta i una selecció de projectes efectuada per un jurat independent que enguany ha estat format per Joan Casellas, Antònia Folguera, Latitudes (Max Andrews i Mariana Cánepa), Alexandra Laudo i Mireia Sallarès, així com Oriol Gual i David Armengol, ambdós amb veu però sense vot.

 

PROJECTES EXPOSITIUS

Projectes individuals:
MARTIN LLAVANERAS, Estuari  (3.12.2019 – 16.02.2020)
PERE LLOBERA, Invocar la meravella. Faula rodona. Sols i embogits; entre la precisió total i una cançó de Sau  (10.03 – 31.05.2020)
LOLA LASURT, Joc d’infants (16.06-04.10.2020)

Projecte de comissariat:
CATERINA ALMIRALL, Esdevenir immortal i després morir
(20.10.2020 – 31.01.2021)

PROJECTES NO EXPOSITIUS

Projectes deslocalitzats:
SITE SIZE (Elvira Pujol Masip i Joan Vila Puig), Serps d’aigua. Les rieres ocultes i la construcció simbòlica de Barcelona
CONSOL LLUPIÀ, La balena del Prat al Prat / Retorn

Projectes d’investigació:
MARC O’CALLAGHAN, Correspondències simbòliques entre folklore catòlic i música màkina al casc antic de Barcelona
AGUSTÍN ORTIZ HERRERA, Anomenar, posseir. Crítica de la pràctica taxonòmica

PROJECTE DE PUBLICACIÓ:
CLOE MASOTTA, Haurem de trobar un lloc on trobar-nos

PROJECTES EN VIU:
LAURA TORRES amb la col·laboració de SERGI ÁLVAREZ RIOSALIDO, Sobre la revolució
NIEVES CORREA, Actes de memòria: Barcelona
CICUTA, Ara les imatges brollaran com flors o Jennifer in paradise

PROJECTES DE CREACIÓ TRANSDISCIPLINAR I MITJANS DIGITALS:
GUIM CAMPS, Sindicat Virtual de Mods
DANIEL MORENO ROLDÁN, Myspace Dragon Hoard (Lost WorldWW Music)

PROJECTE DE MEDIACIÓ
JORDI FERREIRO, εξέδρα (Exedra) – L’art com a eina d’equiparació social

 

Més informació i imatges:

http://nou.eicub.net:8080/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/1ac9d692-95f1-41a7-a23f-1008e62d55c5

http://lacapella.barcelona/ca

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.