Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Ajornada la Festa de Memòria Viva prevista pel dissabte 19

Des de l’organització de Memòria Viva, s’ha decidit ajornar les activitats previstes per aquest dissabte, 19 d’octubre a la Plaça Comercial (davant d’El Born CCM), tenint en compte el context social i polític que viu la ciutat de Barcelona, juntament amb la resta de Catalunya. Per això, s’ha considerat que la festa de les comunitats de memòria ha de tenir lloc en un moment que permeti que els diferents col·lectius veïnals, agents culturals i comunitats de memòria de la ciutat es puguin expressar i gaudir de l’espai públic en un context més propici.

A Memòria Viva s’han recuperat històries sobre la identitat, el feminisme, les històries subalternaritzades, el treball domèstic, les migracions, les experiències comunitàries, la transformació del paisatge, les cures o la cuina, entre d’altres. Al conjunt d’activitats de debat que s’han fet al voltant de la memòria, la subalternitat, els moviments socials i els arxius, també s’ha analitzat en context actual i la situació que travessa la ciutat.

A les diferents iniciatives han participat persones i entitats diverses -tan locals com internacionals- entre les quals destaquen la sociòloga d’origen aimara Silvia Rivera Cusicanqui; la lluitadora xilena per la sobirania del poble mapuche, Juana Paillalef Cariano; el professor senegalès de Literatura Africana i Civilitzacions, Ibrahima Wane; l’historiador i investigador del món romaní a la Universitat Complutense de Madrid, Rafael Buhigas; els cofundadors de Interference Archive (organització americana que explora la relació entre la producció cultural i els moviments socials), Kevin Caplicki i Dane Spudic, i la cineasta, artista i activista egípcia interessada en les qüestions vinculades a la memòria i la representació, Salma El Tarzi.

A banda de les accions previstes per dissabte 19, hi ha d’altres actes que també han estat ajornats durant la setmana. Es buscaran noves dates per reubicar-los, que s’anunciaran ben aviat.

 

Mes informació al web de Memòria Viva

Dossier i imatges per premsa aquí

 

 

 


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.