Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona serà la ciutat convidada al Festival del llibre de Milà d’enguany

Els organitzadors del Milano Book City, el gran festival literari de la ciutat italiana, han anunciat aquest matí que Barcelona serà la ciutat convidada de la trobada d’enguany, que se celebra del 13 al 17 de novembre, a diferents punts de la ciutat. Amb més de 1000 actes programats, aquesta important trobada literària compta amb la participació de centenars d’escriptors i professionals del món del llibre d’arreu del món. Des de l’entrada de Milà a la xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO, el 2017, el festival va decidir convidar cada any a una ciutat de la xarxa: el 2018 la ciutat triada va ser Dublín, i aquest 2019 ha estat Barcelona.

Des de Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, s’ha elaborat un programa que beu de les fecundes relacions entre les dues ciutats i que busca afermar-les. Així, s’han convidat traductors d’obres clàssiques i contemporànies italianes com Pau Vidal; escriptors ja traduïts a l’italià, com Marina Garcés o Tina Vallès, i un escriptor com Carlos Zanón, responsable de la continuació de la sèrie Carvalho, molt popular en aquest país. Una taula rodona entre dos editors de la ciutat, Jordi Herralde i Valèria Bergalli, amb Carlo Feltrinelli, editor milanès, servirà per analitzar els llaços entre les editorials de les dues ciutats i les similituds i diferències dels panorames editorials de cadascuna. La poesia de Josep Pedrals, acompanyat pel pianista Xavi Lloses, posarà la cirereta al programa.

A més, el Festival milanès ha convidat més escriptors barcelonins com Eduardo Mendoza, Ildefonso Falcones i el filòsof Josep-Maria Esquirol.

 

Imatges dels participants aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.