Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de Memòria Viva, l’espai de trobada per construir nous imaginaris de futur a través de la memòria col•lectiva

Dimecres 2 d’octubrea les 12:00 hores, a la sala Castellví d’El Born CCM (Plaça Comercial, 12), tindrà lloc la presentació de la Memòria Viva, la festa de comunitats de memòria, que tindrà lloc del 13 al 19 d’octubre, al Born CCM i a diversos espais de la ciutat. L’acte anirà a càrrec de Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella i Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona; Daniel Granadosdirector de Cultura VivaLaia Ramos i Francisco Rubio, de LaFundicióNúria Bonavila del Grup d’Arpilleres Congrés-Indians i Mercedes Gómez de l’Associació Lacho Baji Cali, membre del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona.

Memòria Viva és un espai de trobada i celebració dedicat a la cultura i la memòria fetes col·lectivament i vinculades al territori i a la vida quotidiana de les comunitats. És un temps i un espai per revelar relats, paisatges i pràctiques del passat de la ciutat que han estat excloses o oblidades. 

Un dels reptes d’aquesta trobada és fer memòria, no només a través de la paraula, sinó també a través del fer. Mitjançant la conversa, la costura, el pensament, l’escolta, el joc o la cuina farem memòria per construir nous imaginaris de futur.

La festa de comunitats de memòria es desenvoluparà durant tota la setmana del 13 al 19 d’octubre amb un cicle de converses, debats i activitats a diferents barris de la ciutat. A més, dissabte 19 d’octubre, Memòria Viva ocuparà l’espai públic durant tot el dia. La plaça Comercial (a davant d’El Born CCM) s’omplirà de llocs on conversar, escoltar i fer; entre els quals, l’espai de cuina, l’espai de brodat documental, el set de ràdio al carrer, l’espai de remescla d’arxius i el playground.

Tot plegat, de la mà de nombrosos col·lectius veïnals, agents culturals i comunitats de memòria que, mentre comparteixen els seus processos de treball, contribuiran a restituir les diverses pràctiques culturals populars de la ciutat. Lluny de folkloritzar-les o convertir-les en espectacle, convidem a tothom a participar-hi.

 

Dossier i imatges per premsa aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.