Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Cultura, convivència, entusiasme ciutadà i compromís social protagonitzen una Mercè multitudinària i descentralitzada
  • Les diferents activitats artístiques programades en 6 districtes de la ciutat durant els 5 dies de festa han atret més d’1,3M de persones
  • Mercè Arts de Carrer (MAC), amb 122 companyies nacionals, 27 d’internacionals i 430 funcions, ha concentrat un total de 256.406 espectadors
  • El conjunt de tota la programació musical ha sumat 397.790 persones als diferents escenaris de la ciutat
  • Pallasos sense Fronteres desborda de somriures la Llera del Besòs, amb 11.000 persones en la jornada d’avui
  • IMPORTANT: Aquesta nota de premsa NO inclou la xifra d’assistents del Piromusical d’aquesta nit. A les 22.00h, des de Guàrdia Urbana s’informarà del total de persones que s’acostaran a l’avinguda Maria Cristina

 

La Mercè 2019, la Festa Major de Barcelona, ha convocat 1.312.529 persones que han sortit al carrer per gaudir de les activitats programades entre el passat divendres, dia 20, i aquest vespre, en els múltiples espais de la ciutat que comptaven amb programació festiva. Han estat 5 dies de programació amb un cartell adreçat a un públic divers i de totes les edats, que han pogut gaudir de la festivitat en 6 districtes de la ciutat.

El festival Mercè Arts de Carrer (MAC) ha sumat un total de 256.406 espectadors que han gaudit amb les propostes artístiques d’alt nivell que s’han pogut veure en diferents espais de la ciutat, i que ha comptat amb una oferta diürna i nocturna per a tots els públics. El parc de la Ciutadella, juntament amb Lluís Companys, ha estat un dels espais de programació més visitats amb 176.462 espectadors que han pogut gaudir d’un ampli ventall d’espectacles amb música, coreografia, dansa, instal·lacions i projeccions amb programació diürna i nocturna per a tots els públics. Dins del MAC també, 11.208 persones s’han acostat al Castell de Montjuïc, que ha estat escenari de propostes de circ d’alt nivell nacional i internacional; el parc de la Trinitat, amb l’Àfrica com a gran protagonista de totes les activitats, ha concentrat 15.000 persones. El Palauet Albéniz, espai de propostes familiars i tradicionals, ha estat visitat per 29.536 persones. També dins la programació del MAC, l’Antiga Fàbrica Damm, ha acollit 13.200 persones.

La Llera del Besòs amb els espectacles de l’ONG de Pallassos sense Fronteres ha concentrat al voltant d’11.000 persones avui dimarts 24.

Els escenaris amb propostes musicals més concorreguts han estat els de la platja del Bogatell, amb 135.500 assistents, entre divendres i dissabte, i l’avinguda Maria Cristina, als concerts programats per les emissores de ràdio, per on hi han passat durant quatre nits un total de 125.000 persones. La plaça Joan Coromines i plaça dels Àngels n’han sumat 54.650; el Moll de la Fusta, 22.040; l’Antiga Fàbrica Damm 25.000; i l’Av. de la Catedral, 21.350 assistents. En total, la programació musical de la Festa Major de la ciutat ha sumat 397.790 persones que s’han acostat als diferents escenaris de la ciutat.

Els actes lligats a la tradició i la cultura popular, un dels principals eixos vertebradors de la festa, ha convocat un total de 227.750 persones. Al Correfoc hi ha assistit un total de 78.000 persones; la Cavalcada de la Mercè ha estat seguida per 65.000 persones; les itineràncies i cercaviles per 66.800 persones; i les jornades castelleres i actes tradicionals de la plaça Sant Jaume, per 17.950 assistents.

Les activitats relacionades amb la ciutat convidada de la Mercè, que aquest any era Beirut, i que tenen una presència transversal en la programació general de la Mercè i els diferents espais de la festa, han tingut una bona acollida per part de públic assistent.

El BAM Cultura Viva es consolida en la seva tercera edició

El BAM Cultura Viva, a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, es consolida com una part de la programació estable de les festes de la Mercè, en una tercera edició que ha aplegat més de 5.000 persones. El festival ha concentrat en una jornada el resultat de tot un procés de treball d’un any sencer, on comissions i plenari han treballat des de la gestió, al model i la programació, de forma horitzontal i de forma col•lectiva i autogestionada. Es consolida, doncs, com un espai creatiu en la manera d’organitzar-se i en les propostes que presenta, demostrant que qualitat de la proposta i procés són totalment compatibles.

‘Associa’t a la Festa’ torna a bategar a plaça Catalunya en la seva 4a edició

El festival de les associacions de Barcelona, tanca amb més de 50.000 assistents, en una edició que ha estat el punt de trobada de 275 entitats i col•lectius de la ciutat que, per primera vegada, superen en nombre al d’activitats presentades (un total de 175). A l’habitual oferta de tallers i espectacles escènics i de carrer, aquest any s’han sumat novetats com un cinema a la fresca o cinc espais dedicats a la gastronomia de comerç just. Associa’t a la Festa 2019 tanca així una programació oberta a tots els públics i amb el focus posat en l’economia transformadora, social i solidària.

La xifra total d’assistents a la Festa Major de la Mercè NO inclou la previsió de públic del Piromusical, que tindrà lloc aquesta nit a les 22 hores a l’Avinguda Maria Cristina. Enguany, el ja tradicional acte que clou la Mercè tindrà espai per a temes musicals relacionats amb la ciutat convidada: Beirut, i farà homenatge a The Beatles, el Gran Teatre del Liceu, Glenn Miller i Montserrat Caballé.

Podeu descarregar imatges de les Festes de la Mercè del 2019 a https://premsaicub.bcn.cat/

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.