Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Ajuntament recupera ‘Barcelona cosmopolita’, llibre que ja el 1908 centrava el seu interès en el turisme a la ciutat

Demà dimecres 19 de juny a les 18.30 hores a l’Arxiu Històric de la Ciutat (carrer de Santa Llúcia, 1), tindrà lloc la presentació de la reedició del llibre Barcelona cosmopolita, de Gonçal Arnús, editat originalment l’any 1908, conservat a l’Arxiu Històric de Barcelona, i recuperat ara per l’Ajuntament de Barcelona en facsímil i amb un estudi introductori.

La presentació anirà a càrrec de Saida Palou, coautora de l’estudi introductori i membre de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona, i Agustí Cocola-Gant, coautor de l’estudi introductori i membre del Centro de Estudos Geográficos de la Universidade de Lisboa.

Barcelona cosmopolita és un manual més ideològic que tècnic, on es plantejaven per primer cop les oportunitats de la indústria del turisme com a via per a la conversió de Barcelona en una ciutat cosmopolita.  La primera edició del 1908 va ser iniciativa de tota una elit ciutadana formada per burgesos, comerciants, industrials, professionals liberals, intel·lectuals i polítics.

Podeu descarregar-vos dossier de premsa al següent enllaç: https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/86b7e929-2254-455c-818c-199e8062f0a5

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.