Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Exposició a El Born CCM ‘Renau. El combat per una nova cultura

Del 13 de juny al 13 d’octubre 

El Born Centre de Cultura i Memòria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), presentarà l’exposició més extensa dedicada a Josep Renau fins ara a Catalunya.

Josep Renau, nascut a València l’any 1907, és una figura central de l’art combatiu que va vincular estretament la creació amb el compromís social. La seva obra, formada principalment per cartells i grans murals, està marcada per un llenguatge innovador i l’ús agosarat del fotomuntatge. La seva trajectòria personal també és un reflex dels conflictes del segle XX: la defensa de la 2a República i del patrimoni artístic espanyol, la ferida de la Guerra Civil i l’exili a Mèxic i a Berlín, on va morir l’any 1982.

“Comprenguí, fascinat, que el meu art podia ser un arma poderosa de lluita, que també com a artista podia contribuir a la transformació revolucionària de la realitat social que m’envoltava”
Josep Renau, 1974

Del 13 de juny al 13 d’octubre, El Born CCM recordarà aquest artista i intelelectual amb una selecció de més de 100 peces, la majoria cedides per l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), i també procedents de la col·lecció privada Ibán Ramón, del CRAI – Biblioteca del Pavelló de la República, de la Biblioteca Valenciana, de l’Arxiu José Huguet i del Centro Documental de la Memoria Histórica de Salamanca (Ministeri d’Educació, Cultura i Esports).

L’exposició, comissariada per Juan Vicente Aliaga, proposa un recorregut per quatre àmbits que ressegueixen cronològicament la vida de Josep Renau i les seves principals aportacions creatives: 1) Els inicis de la seva carrera i el paper durant la Guerra Civil; 2) L’exili mexicà; 3) La seva sèrie més reconeguda i influent The American Way of Life; i 4) El període a la República Democràtica Alemanya.

IMATGES

Descarrega el fitxer
Dossier de premsa Renau

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.