Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Born CCM exposa la major retrospectiva dedicada mai a Josep Renau a Catalunya

El proper dimecres, 12 de juny, a les 12 hores, a la Sala Moragues d’El Born CCM (Plaça Comercial, 12) tindrà lloc la roda de premsa de l’exposició Renau. El combat per una nova cultura. A l’acte hi intervindran Ricard Vinyes, comissionat dels Programes de Memòria; Montserrat Iniesta, directora d’El Born CCM; José Miguel García Cortés, director de l’IVAM; i Juan Vicente Aliaga, comissari de l’exposició.

L’exposició, que ha estat portada a terme en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), aquesta és la més extensa dedicada a l’artista valencià Josep Renau (1907-1982) feta fins ara a Catalunya.

Pintor, cartellista, muralista, Renau és una figura cabdal de l’art combatiu i clau en la introducció de les noves avantguardes a Espanya. L’obra d’aquest polifacètic artista està marcada per un llenguatge innovador i l’ús audaç del fotomuntatge.

Una retrospectiva que descobreix l’artista que va salvaguardar el patrimoni artístic durant la Guerra Civil i la seva implicació amb la II República; l’exili mexicà, on es consolida com artista i muralista, amb la cèlebre sèrie de fotomuntatges American Way of Life; i l’exili a Berlín Oriental (RDA) on desenvolupa un art polític, amb les seves llums i ombres a un país comunista, fins al final de la seva vida i l’intent de tornar a Espanya.

L’exposició repassa la trajectòria artística, intel·lectual i personal de  Renau amb una selecció de més de 100 peces, la majoria cedides per l’IVAM, i procedents també de la col·lecció privada Ibán Ramón, del CRAI – Biblioteca del Pavelló de la República, de la Biblioteca Valenciana, de l’Arxiu José Huguet i del Centro Documental de la Memoria Histórica de Salamanca (Ministeri d’Educació, Cultura i Esports).

ATENCIÓ: els mitjans gràfics podran accedir a l’exposició per agafar imatges a les 11.30h.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.