Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Virreina Centre de la Imatge traça un recorregut per la memòria proletària del Vallès

Divendres 7 de juny, a les 10:30 hores, tindrà lloc la roda de premsa de l’exposició Vallès: fabricar passats, fabricar futurs, de l’artista Claudio Zulian. Fruit d’un complex procés de diàleg i cooperació entre quatre ajuntaments vallesans —Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Sabadell i Terrassa—, aquest projecte audiovisual parteix de la fàbrica com a lloc simbòlic, ideològic i social, i convida a pensar quins horitzons es dibuixen cap als temps venidors, quins són els nous codis de mobilització i de veu pública que s’hauran d’erigir des de les perifèries industrials, quin paper tindrà la fàbrica al segle XXI.

La roda i posterior visita a l’exposició anirà a càrrec de l’artista Claudio Zulian i el director de La Virreina Centre de la Imatge, Valentín Roma.

Claudio Zulian (Campodarsego, Pàdua) és artista, director de cinema, escriptor i músic. Molts dels seus treballs s’articulen al voltant de les nocions de cos i territori, essent la història una de les qüestions centrals en la seva obra. Amb aquesta proposta investiga la cruïlla entre els imaginaris sentimentals de la lluita de classes, la nostàlgia simbòlica de la cultura obrera i les hipotètiques renovacions de tot plegat. Per a això, recorre el paisatge industrial i el converteix en un escenari performatiu, transita per la memòria emigrant i la presenta sense les seves condescendències humanitàries habituals.

Més informació:
http://ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca/exposicions/valles-fabricar-passats-fabricar-futurs/359

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.