Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘Tancar obrint’, l’última de ‘Les escenes’ de La Capella

Avui, dimarts 28 de maig, a partir de les 19 hores, s’inaugura la sisena i última escena de l’exposició que commemora el 25è aniversari de La Capella i que, fins al moment, han visitat més de 25.000 persones.

Les escenes. 25 anys després ―comissariada per David Armengol, Sonia Fernández Pan, Eloy Fernández-Porta, Sabel Gavaldon i Anna Manubens― ha resultat ser pràcticament un festival dedicat a l’art emergent de la ciutat organitzat en escenes diverses i que, aquest últim mes, pren nova forma amb la voluntat de “tancar obrint”. Així, l’Escena 6: Tancar obrint afronta la dificultat que suposa tancar una proposta que s’ha volgut caracteritzar per mantenir inestables els contorns. La seva última configuració no podia conduir de cop i volta a un lloc de detenció; a un lloc quiet en què rendir-se a l’apaivagament d’allò estàtic. Aquesta última escena és un tancament que obre. Condueix a alguna cosa que té a veure amb l’esborrament o allò borrós. Esborrament de límits i d’identitats, incloent-hi la de l’espai. No és una “fi”; és una fosa a negre de transició que conté i anticipa la incertesa respecte al futur de La Capella.

Protagonitzaran la sisena escena les obres de Luz Broto, Black Tulip, June Crespo, Antoni Hervàs, Ocaña, Tere Recarens, Jara Rocha + Joana Moll, Francesc Ruiz, Carlos Sáez i Julia Spínola. L’última de les performances anirà a càrrec de Y€$Si Perse + La Plebeya + Mar Pons + Georgina Soler. Porta per nom The Accelerationist Opera – Act 1 i serà una mena de flashforward accelerat que reprèn tant l’univers d’Ocaña com el tret frankensteinià de la pantomima per donar lloc a la que podria ser la seva actualització performativa fent confluir DJ Set, text i cant.

Al juliol, es clourà la commemoració del 25è aniversari amb la presentació d’una publicació coordinada per Anna Pahissa que recollirà els principals projectes que han tingut lloc a La Capella i que s’articularà també com a catàleg de l’exposició Les escenes. 25 anys després.

Imatges:
https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/eb461f1e-35b2-422b-aef2-f692ffad824a

Web de La Capella: http://lacapella.barcelona/ca

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.