Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El teatre de petit format torna al Castell de Montjuïc de la mà de la 5a edició del Festival ‘Píndoles’
  • El 7, 8 i 9 de juny, tindrà lloc aquest festival de “teatre breu en espais vius”
  • 20 obres, de les quals 15 són estrenes, es podran veure durant el festival, que aposta pel risc i la descoberta del nou talent a través d’una convocatòria anònima

 

El Festival Píndoles arriba enguany a la cinquena edició que celebrarà els dies 7, 8 i 9 de juny al Castell de Montjuïc. Durant tot el cap de setmana es programaran espectacles de curta durada, per a un nombre reduït d’espectadors en indrets singulars de la fortalesa. Espais habitualment tancats al públic, es convertiran en escenaris improbables d’obres inèdites de teatre breu i també de diferents disciplines com la dansa, la poesia, el circ, el clown, la performance o el teatre d’objectes.

En total, 3 tardes/nits de teatre breu (es reivindica que les obres de quinze minuts també poden ser intenses, palpitants i de gran qualitat) en espais vius (es fuig dels teatres perquè qualsevol lloc pot convertir-se en un escenari).

Les diferents obres que es presentaran faran 4 passis i tractaran una àmplia diversitat de temàtiques: socials (racisme, justícia, feminisme, maternitat, refugiats…), contemporànies (xarxes socials, tecnologia…), universals (amor, viatges, relacions….) o quotidianes.

 

Vint obres, quinze estrenes

Un any més, el Festival Píndoles presentarà les darreres novetats i estrenes en el món de les arts escèniques breus i de proximitat, proposant una experiència de descoberta i esdevenint una plataforma dinamitzadora del nou talent (noms com Lara Díez, David Anguera, Albert Salazar o Sílvia Navarro han passat pel Píndoles abans).

Fruit de la convocatòria anònima i pública que es va obrir el passat desembre, i que denota l’aposta del festival per la igualtat d’oportunitats, s’han seleccionat 18 propostes escèniques inèdites de diversos autors i autores que constitueixen el gruix de la programació.

A part, s’ha convidat dues obres: Longing for #1, una performance de Giulia Spattini presentada a la 2ª edició del Festival di microteatro Bonsai a Ferrara (festival coorganitzat pel Píndoles amb Ferrara Off Teatro i l’Ajuntament de la mateixa ciutat), i La noia de la benzinera, escrita i dirigida per Aina de Cos i guanyadora del Premi de Dramatúrgia del Teatre de Butxaca de Ciutadella (Menorca) 2018, festival amb el qual col•labora el Píndoles.

L’edició d’enguany és, a més, una programació paritària tal i com reflecteixen les xifres:

  • Autoria: 9 homes (45%), 10 dones (50%), 1 mixta (5%)
  • Direcció: 10 homes (50%), 7 dones (35%), 3 mixtes (15%)
  • Interpretació: 14 homes (39%), 22 dones (61%)

 

Més enllà de la programació: experiència Píndoles 100%!

El Castell de Montjuïc, que durant 3 dies serà l’escenari del festival referent del teatre breu professional, s’ambientarà amb food trucks, un servei de bar a preus assequibles i experiències úniques. I és que a part de la vintena d’obres que es podran descobrir, el Píndoles també oferirà al mateix recinte del Castell el Píndoles Off, on l’Agrupació Teatral Lambe-Lambe presentarà cada dia tres espectacles diferents de lambe-lambe, un tipus de teatre d’animació que es realitza dins de petites capses escèniques exclusivament per a un/a espectador/a.

A més, el públic també serà protagonista durant el festival i podrà votar la millor peça pel Premi del Públic. Un premi amb quatre guanyadors (tres escollits pel jurat i el quart pel públic) que reestrenaran les seves obres a El Maldà, la Sala Flyhard i el Tantarantana en forma d’espectacle itinerant.

I prèviament al festival, el diumenge 2 de juny, el Festival Píndoles oferirà l’espectacle Racons de Contes als Lluïsos de Gràcies, la versió infantil del Píndoles amb tres obres breus de teatre familiar.

 

Programa complet aquí

Imatges per premsa aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.