Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu del Disseny incorpora 36 noves peces i renova la seva exposició permanent ‘Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural’

Demà dimecres, 22 de maig, a les 12.00h a la 1a planta del Museu del Disseny es farà una visita a la renovació de l’exposició permanent de disseny de producte Del Món al Museu que incorpora 36 noves peces.

La presentació comptarà amb la presència de dissenyadors, donants i empreses productores: Curro Claret, Antoni Arola, Gemma Bernal, Ramon Isern, Josep M Tremoleda de Mobles 114, Ana Hernando, Josep Manuel Anglada, Xavier Marset, Xavier Vega de Luesma&Vega, Ramon Bigas, Imma Bermúdez i Guillem Ferran, entre d’altres.

Amb la incorporació de 36 noves peces, l’exposició permanent de disseny de producte passa a mostrar 250 objectes representatius de les etapes més significatives del disseny a casa nostra, des de l’època del GATCPAC fins avui. Aquestes noves peces, fruit dels increments de la Col·lecció del Museu dels últims anys, contribueixen a completar la presentació del treball de dissenyadors i empreses que han impulsat el disseny a Barcelona, Catalunya i Espanya.

Entre les noves peces que s’exposen hi ha autors consagrats com ara Gemma Bernal i Javier Mariscal, i d’altres que fins ara no eren presents a la col·lecció, com l’Estudi IDP, Closca Design, Mut Design, Ana Hernando, Josep Maria Magem o GR Lab Studio. També hi ha empreses d’important trajectòria com Marset, Expormim, Flamagas o Miele, i d’altres que s’incorporen per primer cop al fons del Museu, com Hed Cycling International, CuldeSac Espacio Creativo o MADOM.

Aquestes noves peces enriqueixen el discurs de l’exposició, inaugurada el 2015, completant els seus àmbits, que s’organitzen a partir de tres grans conceptes: la capacitat dels objectes d’esdevenir una referència, l’exploració de tècniques i materials i el reconeixement social, tant professional com popular que obtenen. Tot un univers d’objectes funcionals, bells, racionals o evocadors, que parlen de la gran transformació que al llarg del segle XX i fins avui el disseny ha introduït en la vida de les persones.

Més informació i imatges a:
http://ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny/ca/premsa/renovacio-de-lexposicio-del-mon-al-museu-disseny-de-producte

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.