Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘La Nit dels Museus’ atreu a 170.000 visitants

Un total de 168.171 persones han participat a ‘La Nit dels Museus’ entre les 19 hores i la 1 de la matinada. Tot i la pluja intermitent durant la vetllada, els 84 espais que han format part d’aquesta iniciativa han tingut una bona acollida de públic. A més, com que aquest any ha coincidit el Dia internacional dels Museus amb la celebració de ‘La Nit dels Museus’, els equipaments han estat oberts de forma gratuïta durant tot el dia, i això ha fet que més persones hagin pogut gaudir dels espais metropolitans durant tota la jornada. 

Durant el vespre, els equipaments més visitats han estat el Recinte Modernista de Sant Pau, amb 13.675 visitants; el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), amb 10.958; el conjunt d’equipaments del MUHBA, que han rebut 10.854 visites; el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) amb 7.282; el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que ha rebut 7.063 visitants; el Cosmocaixa, amb 6.485, i el Museu d’Arqueologia de Catalunya que ha comptat amb 6.069 visitants.

Entre els 16 espais de l’Àrea Metropolitana participants, els 5 de l’Hospitalet de Llobregat han rebut 6.329 visitants; els 4 de Badalona, 5.387; els 2 de Sant Joan Despí han acollit 1.010 visitants; els 2 d’Esplugues de Llobregat 1.219; 243 el MhiC – Museu d’Història de la Immigració de Catalunya de Sant Adrià del Besòs; 1.450 el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat, i 417 el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Ministeri de Cultura francès que va néixer l’any 2005 i està promoguda pel Consell d’Europa i aplega més de 4.000 museus. A Barcelona, alguns museus van començar a participar-hi l’any 2006, i des de l’any 2008, l’Institut de Cultura dona suport coordinant l’activitat i promovent una campanya de comunicació conjunta per a la ciutat i l’àrea metropolitana.

 

Programa sencer i imatges per premsa aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.