Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les arts escèniques i el circ protagonitzaran el nou espai dinamitzat del Parc del Fòrum
  • El districte de Sant Martí, BSM i l’ICUB signen un conveni amb la companyia Antigua i Barbuda perquè realitzin activitats culturals, familiars i amb caràcter diürn i adreçades a tots els públics
  • Amb les activitats es promouran les vies de col·laboració amb entitats del teixit associatiu del barri; projectes culturals, educatius i de formació a nivell ciutat, i amb la Central del Circ, també situada al Parc del Fòrum

 

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Districte de Sant Martí, Barcelona Serveis Municipals (BSM) i l’Institut de Cultura (ICUB) ha signat un conveni de col·laboració amb la companyia Antigua i Barbuda per dotar de vida artística la Plaça del Fòrum a través d’una nova línia d’activitat permanent lligada a les arts de Carrer i el Circ.

La instal·lació de la companyia Antigua i Barbuda en aquest entorn suposarà una oportunitat de fixar activitat en aquest espai, i al mateix temps, esdevindrà un molt bon recurs per a relacionar-se amb el barri i connectar aquest amb el Fòrum, que massa sovint, és vist com un lloc llunyà pel propis veïns i veïnes.

Durant els dos anys de vigència del conveni (prorrogable a dos més) la companyia disposarà d’un espai al Parc del Fòrum des del què realitzarà l’activitat de dinamització de l’espai de la plaça, que amb caràcter general, serà una activitat diürna, de caràcter cultural i adreçada a tots els públics. La Companyia, per al desenvolupament d’aquest projecte, col·laborarà amb altres projectes culturals que es duguin a terme en aquest espai i afavorirà el contacte amb les entitats del barri.

Antigua i Barbuda, al Fòrum

Antigua i Barbuda va ser fundada l’any 2002 per Jordà Ferré amb la intenció de desenvolupar projectes sorgits de l’experiència en les diferents disciplines que han protagonitzat la seva trajectòria professional, vinculada a l’àmbit de les arts plàstiques i escèniques, especialment al teatre. Les seves obres han girat per tot el món, Europa, Nova Zelanda, Autràlia, China, Canadà i Sud Amèrica, participant als festivals mes rellevants i inclús representant Barcelona al Beijing Design Week de 2014. A Barcelona les seves instal•lacions han estat presents en diverses edicions de la Mercè en espais com el Parc de la Ciutadella o el Parc de Trinitat Vella, així com a la Cavalcada de Reis de Barcelona dels darrers anys, on es va poder veure per primera vegada una de les seves darreres creacions, La Ballarina.

El fet que la companyia s’instal·li al Fòrum, i gracies a les característiques del seu treball, permetrà crear un parc familiar d’una gran qualitat, que afavorirà la participació de grans i petits en aquest espai. La proximitat geogràfica d’espais tant afins com la Central del Circ i El Col•lector permeten una col•laboració íntima fusionant les arts del Circ amb les Arts Constructives, així com brindant possibilitat d’assessoria tècnica als seus espectacles. L’espai exterior permetrà dur a terme tallers i cursos de formació en una disciplina que es relaciona perfectament amb les professions teatrals i para-teatrals com arquitectes, artesans del ferro i de la fusta, modistes, elèctrics, dissenyadors gràfics, actors, musics o escenògrafs.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.