Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona sedueix a la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires

– Més de 10.000 persones han participat en alguna de les 120 activitats programades en l’esdeveniment cultural més important que se celebra a la capital argentina

– Al llarg de tres setmanes, Barcelona ha mostrat la literatura que es fa avui a la ciutat; en especial, les noves veus emergents 

– Els autors més venuts a la llibreria de l’estand han estat Héctor Lozano, Paula Bonet i Mercè Rodoreda

Barcelona clou avui la seva participació com a ciutat convidada d’honor a la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires. Una participació que ha aconseguit seduir al públic i que ha despertat l’interès del sector professional. Més de 10.000 persones han participat en alguna de les 120 activitats programades des del passat 24 d’abril en el recinte firal de La Rural. L’acte que més públic ha congregat és el concert que Sílvia Pérez Cruz va oferir el passat 27 d’abril en el marc de la Noche de la Feria. Prop de 3.000 persones van gaudir d’un recital creat especialment per a l’ocasió i on poesia i música van captivar al públic argentí.

Les diferents activitats literàries celebrades a l’auditori de l’estand de Barcelona -un espai de 200 metres quadrats que ha acumulat elogis pel seu disseny i funcionalitat- han atret 2.000 persones, xifra que representa una ocupació mitjana del 75%. El programa de Barcelona ciutat literària ha permès mostrar a Buenos Aires la literatura que es fa avui a Barcelona. En especial, les noves veus emergents de la ciutat. I ho ha fet de la mà de 32 escriptors i il·lustradors i 32 escriptores i il·lustradores.

En paral·lel a les xerrades, homenatges i diàlegs d’escriptors que s’han celebrat a l’auditori, per la llibreria de l’estand hi han passat milers de visitants. Aquest espai ha comptat amb 10.000 exemplars constituïts per 600 títols diferents provinents de 40 editorials. Els autors més venuts han estat Héctor Lozano (Cuando fuimos los paripatéticos), Paula Bonet (La sed, Roedores i Qué hacer cuando en la pantalla aparece the end) i Mercè Rodoreda (Jardín junto al marLa plaza del diamante i La calle de las camelias). Destacar que s’han esgotat els 40 diccionaris de català que han viatjat fins a Buenos Aires. Tots els llibres que no s’han venut, a iniciativa de les editorials catalanes participants, es donaran a les biblioteques de la capital argentina.

Al llarg d’aquests dies també s’ha desplegat un ambiciós programa professional amb l’objectiu de promocionar els autors de la ciutat, potenciar les traduccions al castellà d’originals catalans i donar suport a les editorials barcelonines per millorar i tenir distribució a l’Argentina i a la resta de Llatinoamèrica. En aquest sentit destacar que més de 30 editorials catalanes han participat de les jornades professionals de la Feria del Libro i que s’han realitzat 60 reunions amb editors argentins. Alguns dels autors que han despertat l’interès són Joan Brossa, Gabriel Ferrater, Irene Solà i Lluís Calvo. Per la seva banda, i gràcies a la seva participació a la Feria del Libro, la dramaturga Victòria Szpunberg ha trobat editor i veurà publicada el conjunt de la seva obra teatral. ​

Imatges en aquest enllaç:
http://nou.eicub.net:8080/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/a20ffc4e-d814-44ae-aabe-996487df2d3d

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.