Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
S’obre la convocatòria per participar en una nova edició d’EN RESiDÈNCiA

– 21 centres públics d’educació secundària formaran part d’una nova edició d’aquest programa que posa en contacte la creació contemporània i els instituts de Barcelona

A partir d’aquesta setmana i fins al 26 de maig, s’obre la convocatòria per participar a la 11a edició d’’EN RESiDÈNCiA, Creadors als instituts de Barcelona’ per al curs 2019-2020. Aquest programa, impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, posa en contacte la creació contemporània amb l’alumnat d’educació secundària obligatòria (ESO), a partir de la presència continuada de creadors i creadores als centres educatius al llarg d’un curs. Els artistes desenvolupen processos de creació propis en un context no habitual, en el qual els adolescents són subjectes actius. L’objectiu d’EN RESiDÈNCiA és connectar el sistema cultural i l’educatiu i contribuir a la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació artística.

EN RESiDÈNCiA inclou tota mena de llenguatges artístics, com les arts visuals i plàstiques, el disseny, la creació en arts escèniques -dramatúrgia, dansa, performance o circ-, la creació literària i la creació musical, i convida a treballar la creació contemporània des de qualsevol dels àmbits curriculars (tecnologia, visual i plàstica, educació física, música, ciències humanes i socials, llengües, matemàtiques, etc.).

Participen en la coordinació de les residències un total de 14 equips amb una llarga trajectòria en l’àmbit de les mediacions entre cultura i educació: A Bao A Qu (que va participar en la ideació del programa), Antic Teatre, Escola Bloom, Espai 13-Fundació Joan Miró de Barcelona, Experimentem amb l’Art, Graner-Mercat de les Flors, L’Afluent, La Caldera, La Central del Circ, La Poderosa, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu del Disseny de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya i Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia. Enguany, el Born Centre de Cultura i Memòria s’incorpora per primera vagada al programa, com a equipament coordinador d’una residència.

L’anunci i les bases d’aquesta convocatòria es poden consultar a: https://www.edubcn.cat/ca/suport_educatiu_recursos/convocatoria_programes

L’adjudicació de les 21 residències es farà pública a finals de juny.

EN RESiDÈNCiA segueix amb el seu programa d’actuacions

Durant els mesos de maig i junt tindran lloc les presentacions públiques dels processos de creació sorgits a l’actual edició d’EN RESiDÈNCiA (2018-2019). L’agenda es pot consultar a: http://www.enresidencia.org/ca/noticies/arriben-les-presentacions-de-creadors-en-residencia-2018-2019

Fins al 30 de juny es pot veure al Centre d’Art de Barcelona – Fabra i Coats l’exposició Aquí hem trobat un espai per pensar, vinculada al desè aniversari d’EN RESIDÈNCIA, que inclou les obres i processos de creació realitzats durant les 9 primeres edicions del programa, que ha comptat amb la participació d’un total de 1.362 joves, 82 artistes, 38 instituts, i 116 docents.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.