Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Virreina Centre de la Imatge homenatja Román Gubern

Els primers tres dimarts de maig, tindrà lloc, a La Virreina Centre de la Imatge, el cicle de conferències “Román Gubern: La imatge expandida”, comissariat per José Luis Corazón Ardura i amb la participació d’Isaki Lacuesta, Antoni Muntadas, Paul Hammond, Esteve Riambau, Josep Maria Català, Jorge Herralde i el mateix Román Gubern.

Les tres sessions incidiran en alguns dels principals eixos que recorren la seva producció bibliogràfica, mitjançant el testimoni d’artistes, escriptors, cineastes i historiadors amb pràctiques que, d’alguna manera, comparteixen certa genealogia bibliogràfica i intel·lectual.

L’obra de Gubern (Barcelona, 1934) ocupa un lloc d’excepció per al desenvolupament de la teoria de la imatge i els estudis audiovisuals des dels anys setanta fins avui, tant en el context internacional com en l’àmbit espanyol.

Així, molts dels seus llibres han adquirit la categoria de «clàssics», doncs no només anticipen temes, conceptes i corrents que després seran objecte d’investigacions diverses, sinó que també inauguren unes formes narratives a mig camí entre l’erudició i l’underground, entre allò divulgatiu i el rigor acadèmic.

Company de viatge dels grans intèrprets de la cultura popular i dels mitjans de comunicació de masses, des d’Umberto Eco fins a Gillo Dorfles, la producció de l’assagista barceloní constitueix un veritable grisol de gèneres i autors que permeten entendre quines van ser les expansions de la imatge durant l’últim mig segle.

Dimarts 7, 19 h
Història i divulgació en l’obra de Román Gubern
Amb Paul Hammond i Esteve Riambau

Dimarts 14, 19 h
Pràctiques de la imatge en l’art
Amb Isaki Lacuesta i Antoni Muntadas

Dimarts 21, 19 h
Teoria de la imatge i comunicació de masses
Amb Josep María Català i Jorge Herralde

Més informació:
http://ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca/activitats/roman-gubern/376

Imatges al següent ENLLAÇ.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.