Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La ‘Nit dels Museus’ celebra la seva edició més metropolitana de la mà de 84 equipaments

La nit del 18 de maig, entre les 19.00 i les 01.00 hores de la matinada, tindrà lloc la 12 edició de la Nit dels Museus a Barcelona. Enguany, hi prendran part 84 equipaments i espais de Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Santa Coloma i Sant Joan Despí, en la que serà l’edició més metropolitana d’aquesta trobada nocturna. Durant les sis hores de La Nit dels Museus, a més de visitar de forma gratuïta les exposicions temporals i col·leccions permanents, tothom qui es desplaci als equipaments participants, podrà gaudir d’activitats molt diverses: des de visites guiades a tallers, concerts i foodtrucks, representacions de dansa i teatre, videoinstal·lacions o contacontes.

A més dels 68 equipaments participants de la ciutat de Barcelona, aquest any hi ha 16 que corresponen a altres municipis de l’Àrea de Metropolitana: 5 de l’Hospitalet de Llobregat (el Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo, l’Edifici de Casa Espanya, l’Edifici de l’Harmonia i la Masia de Can Riera), 4 de Badalona (la Casa dels Dofins, el Conducte d’Aigües, les Termes i Decumanus i el Jardí de Quint Licini), 2 de Sant Joan Despí (el Centre Jujol-Can Negre i la Torre de la Creu), 2 d’Esplugues de Llobregat (Can Tintoré i el Museu de Ceràmica “La Rajoleta”), i el MhiC – Museu d’Història de la Immigració de Catalunya de Sant Adrià del Besòs, el Museus de les Aigües de Cornellà de Llobregat i el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet.

A partir de les 19 hores es podrà entrar de forma gratuïta a tots els espais participants, i a mesura que caigui la nit, molts espais sumaran actuacions musicals. És el cas del Castell de Montjuïc, que farà un concert cada hora des de les 20 hores; el concert amb rapsòdia i dansa La taverna del Born, Marcel Casellas i convidats, a les 21 i 23 h, al Born CCM; els cinc concerts dins la Nit de música al MMB amb actuacions de l’Escola de Músics i JPC del Raval i el Cor Drassanes, que tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona; els concerts de la Marxing Band del Taller de Músics i de Monique Makon al MNAC, o el concert d’òpera Hor, de Luis Tabuenca, produït per Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, que tindrà lloc a les 22 hores a la mateixa Fàbrica.

Però, a més de la música, hi haurà desenes de propostes diferents, com les visites guiades que programen molts dels equipaments participants, el concurs-recital Poetry Slam Barcelona, de 21 a 23 h al CCCB; les performances musicals de Christian Marclay, de 19 a 23 h al MACBA, o les actuacions breus de l’alumnat de les escoles de l’Institut del Teatre que es podran veure des de les 20 h a l’Institut del Teatre.

Les xarxes socials també seran protagonistes en aquesta edició amb el concurs fotogràfic de la Nit dels Museus. Entre aquelles fotos etiquetades a amb #bcnésmuseu a Instagram, es podran guanyar premis de Barcelona Cultura.

Programa sencer i imatges per premsa aquí

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.