Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Assumpció Malagarriga i Maria Dolors Bonal

El proper dilluns, 29 d’abril a les 18 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Assumpció Malagarriga i Maria Dolors Bonal, tal com es va aprovar en el Plenari del Consell Municipal del 20 de desembre de 2018.

A Assumpció Malagarriga, se li atorga aquest reconeixement per ser una de les principals impulsores de la renovació dels programes educatius musicals a Barcelona i arreu de Catalunya, havent dedicat la seva trajectòria professional a l’educació musical. Es va formar musicalment a Manresa i a Barcelona i l’any 1991 va ser nomenada cap del Programa d’Educació Musical de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i també ha estat durant 15 anys al capdavant del Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona. En la seva carrera destaquen programes com “Cantania”, una activitat coral que cada any compta amb la participació de 40.000 nenes i nens.

Maria Dolors Bonal també rebrà la Medalla d’Or de la ciutat per la seva trajectòria en l’ensenyament musical, durant la que ha fet de la música una eina d’integració i transformació social, fugint dels cànons tradicionals d’ensenyament. Ha estat la creadora de la Coral Esquitx, el Secretariat de Corals, l’escola de música l’Arc i l’entitat Raval Xamfrà, apostant per un model centrat en la música com a principal eina educativa.

ATENCIÓ: els mitjans interessats en cobrir l’acte del Saló de Cent, han d’enviar un correu per acreditar-se a premsaicub@bcn.cat.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.