Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Joana Hurtado serà la nova directora de la Fàbrica i Centre de les Arts Contemporànies de Barcelona Fabra i Coats

Resolt el concurs per a la direcció de la Fàbrica i Centre de les Arts Contemporànies de Barcelona Fabra i Coats. La comissió de valoració d’aquesta convocatòria oberta, atenent al criteri de la comissió assessora, ha escollit el projecte presentat per Joana Hurtado (Barcelona, 1979). En total, la comissió ha valorat un total de 24 projectes.

En la seva valoració, la comissió destaca que el seu “és un projecte concebut per una professional procedent del sector de les arts visuals que té un profund coneixement del sector emergent a la ciutat, gràcies a la seva excel·lent tasca al front del servei d’exposicions de Can Felipa”. Aquest fet, raona el jurat, “ha de facilitar la configuració de Fabra i Coats com a referent en la mediació entre els artistes i la seva carrera professional”. Un altre dels aspectes que s’han ressaltat és el de la “viabilitat, concreció i coherència en les propostes de gestió d’un espai tan complex com la Fàbrica i Centre d’Art Fabra i Coats”.

La comissió assessora l’han integrat Íngrid Guardiola i Martina Millà, membres del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona; Valentin Roma, director de La Virreina Centre de la Imatge; Lluís Nacenta, director d’Hangar; Carles Sala, director de Cultura Proximitat de l’ICUB, i Carme Turégano, gerenta del districte de Sant Andreu.

 

Joana Hurtado és llicenciada en Història de l’Art (Universitat de Barcelona), Màster en Comunicació cultural i Crítica d’Art (Universitat de Girona), i diploma d’Estudis Avançats (DEA)/Màster 2 en Recerques Cinematogràfiques i Audiovisuals (Université Sorbonne Nouvelle Paris III). Actualment és directora artística i executiva del programa d’Arts Visuals de Can Felipa. Ha estat comissària de diverses exposicions i cicles, així com membre de l’equip assessor del festival Panoràmic de cinema, fotografia i nous llenguatges i narratives audiovisuals.

Podeu descarregar-vos foto aquí.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.