Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El festival Món Llibre, preludi de Sant Jordi, celebra la seva 15a edició amb més propostes i superfície que mai
  • El cap de setmana del 6 i 7 d’abril, Món Llibre torna a ocupar diversos espais del CCCB, el MACBA i voltants, en una edició que ocuparà 13.000 m2
  • Les novetats d’enguany: 2 grans biblioteques, pels més menuts i pel gran públic, i programació d’espectacles que incorporen tecnologia digital d’última generació

 

Durant tot el cap de setmana, Món Llibre transforma el cor del Raval en un espai per a la lectura i la diversió. Enguany, aquest festival literari incorpora novetats i promet grans emocions: juntament amb els clàssics contacontes i els espectacles més tradicionals, hi haurà altres propostes de format i llenguatge radicalment contemporanis que transformaran els clàssics personatges de Pinotxo o Alícia en personatges del segle XXI.

Món Llibre celebra una nova edició amb propostes que volen apropar les nenes i els nens als llibres d’una manera lúdica i original. Compromès amb el foment de la lectura com a eina de desenvolupament de la intel·ligència verbal, emocional i racional de les persones, Món Llibre convida a llegir per divertir-se i estimular la fantasia i la imaginació.

La programació escènica de Món Llibre 2019 ha adquirit encara un altre compromís: oferir al públic una línia d’espectacles de noves tendències, propostes que transformen els contes clàssics gràcies a la tecnologia i els llenguatges creatius i escènics més contemporanis. És el cas, per exemple, del Pinocchio de Roseland Musical, un espectacle amb projeccions i efectes visuals i sonors que converteix el famós ninot de fusta en una criatura feta de material reciclat, o d’Alícia i les ciutats invisibles, d’Onírica Mecànica, una proposta innovadora de gran potència visual.

Aquestes funcions, connectades amb l’estètica i la filosofia del segle XXI, conviuen amb d’altres de format més clàssic, però igualment imaginatives i màgiques, com la francesa Bobines et Flacons, de la Cie. Artiflette, una combinació de circ, titelles, narració de contes, teatre d’ombres i d’objectes, o A taula!, de Peus de Porc, un entranyable conte protagonitzat per un nen desvalgut i un ogre que, en comptes de cruspir-se’l, el cuida amb afecte i tot d’atencions.

Completen la programació El secret de la Nanna, una producció de la Cia. de Teatre Anna Roca que farà pujar el públic a la caixa d’un camió –on trobarà el conte desplegable més gran del món–; El secret de la detectiu Klaus, un viatge a través dels contes de sempre a càrrec de l’Engruna Teatre; Tinc un paper, amb música i arts plàstiques a càrrec de Marc Parrot i Eva Armisén, la il·lustradora del cartell d’aquest Món Llibre; i la projecció de curtmetratges que adapten a la pantalla gran els cèlebres contes d’Ernest i Celestine i El Grúfal.

Biblioteques a la mida dels lectors i lectores. Un immens espai serà la biblioteca, dividida en dos ambients diferenciats per donar cabuda a dues etapes diferenciades de la lectura en els infants: la dels més petits, plena de capçals de llit i de coixins que recrearan aquella estona màgica abans d’anar a dormir, quan pares i mares acompanyen els infants en les seves primeres lectures. Un segon espai estarà inspirat en l’Orient de Les Mil i una nits amb el propòsit de convidar les nenes i els nens de totes les edats a agafar un llibre i perdre’s en les seves pàgines enmig d’un entorn càlid i acollidor.

Biblioteques de Barcelona, amb Món Llibre. Armisén no és l’única il·lustradora que participarà activament al festival d’aquest any. Carme Solé, a través de la proposta del Consorci de Biblioteques de Barcelona, i acompanyada per Jaume Escala presentaran una actuació que serà, al mateix temps, un tribut a García Márquez, escriptor universal que compartia amb ella la preocupació pels nens i nenes desfavorits.

I, naturalment, hi haurà lloc per als tallers, narració de contes i la multitud de propostes que les editorials han preparat per als infants assistents en aquest Món Llibre. Un festival literari com cap altre. Una invitació a la lectura com a diversió. Una cita anual més que consolidada.

 

Dossier de premsa i imatges aquí

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.