Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La dansa més familiar arriba a 9 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
  • Durant el festival Dansa. Quinzena Metropolitana es representaran 73 espectacles i hi haurà 194 activitats, entre les quals s’hi poden trobar nombroses propostes familiars, singulars, de carrer, de sala i gratuïtes per gaudir amb tota la família i que aconsegueixen fer més accessible la dansa als nens i nenes.
  • D’entre els espectacles familiars destaquen: Quadres d’una exposició del Centre de Dansa de Catalunya, Almazuela (sota els llençols) de Cía. Roberto G. Alonso, Molsa de Thomas Noone Dance, Nudos dels andalusos Da.Te Danza o Blowing de Múcab Dans.

 

La dansa torna a ocupar els carrers i les places, els teatres, les línies del Metro, els busos i els cinemes de fins a 9 ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb la celebració de la segona edició del festival Dansa. Quinzena Metropolitana. Dues setmanes, del 13 de març al 31 de març, on es posarà la dansa al centre de la vida cultural a Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

A un cop de metro, les famílies podran gaudir de propostes de carrer i gratuïtes com Hippos de Zum-Zum Teatre i Quim Bigas, on 3 hipopòtams gegants ballen, riuen i interaccionen amb la gent; BLOCK dels britànics Motionhouse & NoFit State, una espectacular fusió de circ i dansa; o HOP al metro! on un munt de ballarins i dos músics interactuaran amb un DJ i on tot el públic és convidat a ballar als vagons del metro, a les andanes i a les places. D’entre els espectacles familiars de sala, destaquen els següents:

Quadres d’una exposició del Centre de Dansa de Catalunya
A l’Atrium de VILADECANS el 16 de març a les 18:00, al Teatre de Mira-sol de SANT CUGAT el 17 març a les 12:00, al Teatre Joventut de L’HOSPITALET el 26 març a les 9:30 i a les 11:00.
Jugant amb les noves tecnologies i amb estètiques contemporànies, l’espectacle creat per Roser Muñoz i Joan Boix adopta el format d’una visita guiada a un museu amb ulleres de realitat virtual. L’ús de les videoprojeccions, amb imatges reals i animacions, o la irrupció de personatges que surten de la pantalla per ballar en escena, afegeixen màgia i emoció a una creació que fa entrar els més petits en el món fascinant del ballet.

Almazuela (sota els llençols) de Cía. Roberto G. Alonso
Al CC Tomasa Cuevas – Les Corts de BARCELONA el 17 març a les 12:00
Sincer, poètic, imaginatiu, divertit. Així és Almazuela, un espectacle per a la primera infància que desperta la curiositat del públic més menut. Un enfilall d’escenes tretes del món dels somnis, un món de colors on hi ha arbres de flors rialleres, una tanca juganera, pastissos amb botons i cassoletes que van de puntetes. Amb més de vint anys de trajectòria, la Cia. Roberto G. Alonso és un referent de la dansa a Catalunya i a Espanya.

Molsa de Thomas Noone Dance
Al Teatre Principal de BADALONA el 17 març a les 18:00
Dansa, titelles i vídeo-projecció es combinen a Molsa per explicar als nens i nenes una història emotiva i tendra, un delicat conte sobre l’amistat. Thomas Noone Dance tradueix al llenguatge de la dansa les emocions que recorren el cèlebre relat de David Cirici, Premi Edebé de Literatura Infantil 2013. Aquesta Molsa és una proposta poètica i, alhora, divertida, un espectacle familiar gens convencional que evoca llocs imaginaris i sensacions molt reals.
Thomas Noone és Premi Ciutat de Barcelona 2011.

Nudos de Da.Te Danza
Al SAT! Sant Andreu Teatre de BARCELONA el 23 de març a les 17:30 i el 24 març a les 12:00
Nusos simples i dobles, flonjos o ben forts, mariners, de roba o de cabells. Nusos que uneixen i nusos que ofeguen… A través de la dansa, la companyia andalusa Da.Te Danza s’interroga sobre els nusos que fem i desfem al llarg de la vida, sobre les cicatrius que es tanquen (o no) quan deixem la infància per entrar en el món dels adults. Un espectacle de delicada atmosfera que farà pensar (i somiar) grans i petits.

Blowing de Múcab Dans
A la Sala Teatre Ramon Romagosa de CORNELLÀ el 30 març a les 18:30
A Blowing viurem el viatge d’una petita espora que vol complir el desig de la Yuri. Un viatge a través del vent, ple d’aventures en què trobarem les respostes a totes aquestes preguntes. Un espectacle visual, poètic i innovador, on la dansa, la música en directe i la tecnologia ens faran emprendre el vol cap a un món fantàstic, màgic i absurd.

Més informació i imatges per premsa aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.