Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Capella inaugura l’’Escena 3′, defugint l’homogeneïtat, dins de l’exposició ‘Les escenes. 25 anys després’

– L’exposició incorpora ara obres de Benzo, David Bestué, Carles Congost, June Crespo, Lucía Egaña Rojas, Laia Estruch, Pol Gorezje, Ariadna Guiteras + TMTMTM, Daniel Jacoby, Rasmus Nilausen, Alex Reynolds, Julia Spínola, Jon Uriarte i Marc Vives

La tercera escena de l’exposició Les escenes. 25 anys després arranca el proper 12 de març, a les 19 h. En aquest nou episodi irromp en escena el prefix “Poli-” per tal d’imaginar les noves modalitats biopolítiques i policials a la ciutat policèntrica: a la polis.

Aquest projecte comissariat per David Armengol, Sonia Fernández Pan, Eloy Fernández Porta, Sabel Gavaldon i Anna Manubens, ens parlarà des de la poliglòssia, la polivalència, els nòvios poliamorosos, els afectes polimorfs, les construccions polièdriques, la pol·linització d’identitats.

Les invencions es deriven les unes de les altres. Els individus, en deriva. A la deriva, succeeixen i ―potser―progressen. Ho hem pogut veure, caminant entre les peces, en les dues escenografies precedents. Hi hem vist com l’acte de lectura d’alguns textos del pensament queer inspira una pulsió, atreu i excita: de la teoria libidinal, la praxi autoeròtica.  Els afectes, més tènues que els sentiments ―menys instituents que les emocions― es despleguen, tot traçant els seus propis itineraris vitals. Les subjectivitats, en deriva, es desorienten minuciosament. No s’incorporen a les grans autopistes de la identitat. Fan la seva.

Vet aquí com es va configurant una gran regla de desregulació que ha constituït les fabricacions estètiques, almenys des de principis dels setanta, i en particular en els corrents denominats postminimalistes. És una regla elaborada per oposició, per via negativa: que no sigui unitari, que no sembli homogeni, que no tanqui el cercle de la identitat. Que no soni harmònic. Sobretot, que no afegeixi al món un altre bocí de coherència.

Les obres de Benzo, David Bestué, Carles Congost, June Crespo, Lucía Egaña Rojas, Laia Estruch, Pol Gorezje, Ariadna Guiteras + TMTMTM, Daniel Jacoby, Rasmus Nilausen, Alex Reynolds, Julia Spínola, Jon Uriarte i Marc Vives es trobaran a La Capella fins al 7 d’abril.

La instal·lació La somnàmbula, d’Ariadna Guiteras i TMTMTM, incorpora un programa de tres lectures amb una capacitat limitada a 13 persones. Les sessions tindran lloc a les 12 h els dies 15, 22 i 27 de març. Per assistir-hi cal enviar un correu a lacapella@bcn.cat.

Laia Estruch presentarà una versió musical de la seva instal·lació sonora Jingle. Una realització escènica en què l’artista es busca, assaja i es repeteix, tot fent servir l’statement d’artista com a declaració d’intencions, com a carta de presentació i, alhora, com a exercici paròdic de resistència a la identitat autoral. Serà el dimarts 7 d’abril a les 19.30 h

Properes escenes:

Escena 4
09.04-05.05.2019

Yu Araki / Benzo / Anna Dot / Pol Gorezje / Marla Jacarilla / Rasmus Nilausen / Ania Nowak / Quim Pujol / Francesc Ruiz / Julia Spínola / Jon Uriarte

Escena 5
07.05-26.05.2019

June Crespo / Anna Dot / Antoni Hervàs / Marla Jacarilla / Rasmus Nilausen / Francesc Ruiz / Carlos Sáez / Julia Spínola / Marc Vives

Escena 6
28.05-23.06.2019

Luz Broto /  Black Tulip / June Crespo / Ariadna Guiteras + TMTMTM/ Antoni Hervàs / Ocaña / Tere Recarens / Jara Rocha / Carlos Sáez / Julia Spínola /  Y€$Si Perse + La Plebeya + Mar Pons

Imatge al següent enllaç:
https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/eb461f1e-35b2-422b-aef2-f692ffad824a

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.