Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘Lectures a l’estadi’ transforma la llotja del Camp Nou en un espai de lectura de la mà de 90 joves de 4t d’ESO

– Aquest projecte, que compta amb la col·laboració del FC Barcelona, forma part del Pla d’Acció Lectora que impulsa l’oficina Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO i Biblioteques de Barcelona.

Aquest dijous, 7 de març, a les 13.30 hores, tindrà lloc a la Llotja del Camp Nou (Av. Arístides Maillol s/n), la segona sessió del programa Lectures a l’estadi, una de les 12 projectes inclosos en el Programa d’Acció Lectora que impulsa l’oficina Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO i Biblioteques de Barcelona.

‘Lectures a l’estadi’, programa que compta amb la col·laboració del FC Barcelona, es configura com un programa de foment a la lectura entre els joves, que proposa l’extensió de la pràctica lectora i els seus efectes més enllà de la pàgina escrita. 90 estudiants de 4t d’ESO de l’IES Ausiàs March de les Corts treballaran el llibre Orsai de Jordi de Manuel i tindran l’oportunitat de trobar-se a la mateixa Llotja de l’estadi amb l’autor del llibre i amb la delegada de Cultura de la Junta Directiva del FC Barcelona, Teresa Basilio, que també participarà en aquesta segona trobada amb els alumnes. La primera sessió de ‘Lectures a l’estadi’ va tenir lloc el passat mes de desembre amb l’escriptor Jordi Puntí.

L’objectiu del programa és vincular la lectura amb l’esport i descontextualitzar els espais futbolístics de la seva funció primera per fer veure als joves que també el Camp Nou pot esdevenir un espai d’acollida per a la pràctica del debat i la conversa al voltant dels llibres i la lectura.

Programa d’Acció Lectora

El Programa d’Acció Lectora, que es va iniciar el passat mes d’octubre, està impulsat per l’oficina Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO i per Biblioteques de Barcelona.  En total, consta d’un conjunt de 500 propostes que s’allargaran fins al juny del 2019. D’Acció perquè són propostes concretes que, trobant els seus objectius i el seu desplegament en una reflexió prèvia, es materialitzaran de manera concisa i detallada en el temps. Lectora perquè defineix l’àmbit d’actuació del programa. És vol incidir sobre la promoció i el foment de la pràctica lectora, abastant totes les seves vessants i focalitzant totes les franges d’edats i les realitats socials del territori.

El Programa desplega accions que volen abastar tots els indrets de la ciutat i totes les franges d’edat, actuant de manera més intensa en les parts de la ciutat amb especials necessitats d’impuls a la lectura, o bé entre aquells col·lectius que no disposen de les condicions més favorables per al conreu i posterior consolidació dels hàbits lectors.

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.