Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La primera Biennal Ciutat i Ciència captiva una ciutadania àvida de coneixement científic
  • Des de dijous, 11.000 persones han assistit a alguna de les 99 activitats programades en 61 espais de la ciutat al llarg de 5 dies

 

La Biennal Ciutat i Ciència baixarà aquest vespre el teló de la seva primera edició després de proposar un munt d’activitats gratuïtes i pensades pel conjunt de la ciutadania durant els darrers 5 dies. Aquesta trobada ha comptat amb la col·laboració de personalitats del món acadèmic, de la investigació, l’educació i la ciència de la ciutat i d’arreu, amb l’objectiu de reflexionar de manera oberta amb tothom que s’hi volgués acostar. Tot plegat s’ha materialitzat amb un programa teixit conjuntament amb 136 entitats, que finalment ha comptat amb la participació de 66 dones i 59 homes, tota una fita en el món de la difusió científica.

S’han programat 99 activitats de les que s’han realitzat un total de 172 sessions, a les que han assistit 11.000 persones. A aquesta xifra se li ha de sumar els visitants a les portes obertes dels horts urbans i els assistents a les 6 exposicions programades en motiu de la Biennal, que n’han rebut més de 30.000.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència que se celebra avui, més d’un centenar de dones de perfil cientificotecnològic han fet xerrades divulgatives simultànies en un centenar d’escoles de tota Catalunya. Ada Yonath, Premi Nobel de Química, ha inaugurat la jornada amb una xerrada a l’Espai Josep Bota, davant de més de 300 alumnes. Pel que fa a Barcelona, 39 escoles han participat en activitats de la Biennal.

Durant la Nit de les Acadèmies, més de 1.200 persones van visitar espais en franges horàries que habitualment no estan oberts a la ciutadania: la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consell Superior d’Investigacions Científiques. També ha rebut una gran acollida l’espectacle de dansa, ciència i tecnologia d’Hiroaki Umeda al teatre Condal, que han pogut gaudir de forma gratuïta més de 1.200 persones. A més, cal destacar la participació a la Biennal del Premi Nobel de Física, Jerome Isaac Friedman, i de l’astronauta Ellen S. Baker.

La Biennal ha estat comissariada per Pau Alsina, professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i director de la revista Artnodes; José Ramón Calvo, catedràtic de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria; Sònia Fernández-Vidal, doctora en física, professora de la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB), escriptora i divulgadora; Núria Montserrat, cap del grup de recerca en cèl·lules mare, enginyeria genètica i enginyeria de teixits de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC); Josep Perelló, investigador multidisciplinar, líder d’OpenSystems de la Universitat de Barcelona (UB) i Coordinador de l’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona; Ricard Solé, Professor d’Investigació ICREA a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), cap del Laboratori de Sistemes Complexos a l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE) i catedràtic extern del Santa Fe Institute (Nou Mèxic, EUA), i Irma Vilà, professora de la UOC, comissària i investigadora d’art, ciència i tecnologia.

Més informació i Imatges per premsa aquí:
https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/2016f3a3-5162-4485-bc02-748c56793bd7

 

Dades a 11 de febrer 16 h

 

 

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.