Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Comencen les festes de Santa Eulàlia

– Demà divendres, 8 de febrer, els Protocols de l’Àliga donaran el tret de sortida a la plaça Sant Jaume de les Festes de Santa Eulàlia, que s’allargaran fins el 12 de febrer

NOTA: els mitjans que vulguin acreditar-se durant la festa major, cal que escriguin un correu a premsaicub@bcn.cat.

Entre el 8 i el 12 de febrer, la festes d’hivern de Barcelona, amb la Laia com a protagonista, arribarà als carrers de Barcelona de la mà de la cultura popular d’arrel tradicional i la resta d’activitats programades durant aquest dies. Serà una gran celebració protagonitzada pels col·lectius més joves de les colles i per tota mena d’associacions que ballen i fan ballar gegants, gegantes, dracs, diables, esbarts, l’Àliga de la Ciutat o la gegantona Laia, entre moltes altres de les nostres figures festives.

Entre algunes de les activitats destacades, les colles castelleres de la ciutat inauguren temporada diumenge 10 de febrer a les 11h la Plaça Sant Jaume. Un dia abans, seran les colles bastoneres les que convidaran dansaires d’arreu per celebrar per primer cop la Diada Bastonera.

Dissabte, 9 de febrer, entre les 10 i les 17h de la tarda es podrà realitzar, amb inscripció prèvia, diverses rutes-concert per visitar sis dels principals orgues de Ciutat Vella que es van salvar de la guerra i que han estat restaurats els darrers anys. Aquesta serà una oportunitat única per conèixer aquests instruments i per escoltar diversos organistes professionals, com Juan de la Rubia, Josep M. Escalona i Canyet, Bernat Bailbé, Neil Cowley, Héctor París i David Malet, que n’explicaran els seus secrets i oferiran un breu concert als visitants. La ruta inclou els orgues del Palau de la Música, el Palau Güell, la basílica de Sant Just i Pastor, Santa Maria del Mar, la Mercè i la Catedral de Barcelona.

Un any més, les associacions juvenils de la ciutat organitzen la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona, que tindrà lloc el dissabte dia 9 de febrer al Moll de la Fusta.

Podeu descarregar-vos el PROGRAMA i IMATGES al següent enllaç: https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/78fabdcb-e522-4233-a340-25a68b78032d

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.