Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El programa de creació artística comunitària als barris, explicat a través del documental ‘ART i PART’ al Canal 33

– El pròxim dijous, 7 de febrer, a les 22.50h, el Canal 33 emetrà el documental que repassa la primera edició dels processos de creació artística comunitària “ART i PART” celebrats durant el 2018 en el marc del programa Barcelona Districte Cultural de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

El documental ‘Art i Part, està ideat i dirigit per Raimon Fransoy i Xavier Puig, i repassa el procés de creació que veïns i artistes van viure en tres dels cinc barris que van protagonitzar la primera edició del projecte “ART i PART”: el Poblenou, Sant Andreu i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

En la creació comunitària al Poblenou Encreuaments, que es va presentar a la Sala Beckett, hi van participar usuaris de la Fundació Joia, entitat que es dedica a reivindicar i inserir laboralment persones amb trastorns de salut mental. Aquest espectacle, que va ser una creació col·laborativa amb La Escocesa, Hangar i la companyia Els Malnascuts i el Centre Cívic Can Felipa va estar guiat per Lali Álvarez i Jorge-Yamam Serrano.

Els veïns i veïnes de Sant Andreu van poder participar a Sant Andreu, crònica del no temps: una reivindicació surrealista, un espectacle que va sorgir dels tallers que es van desenvolupar a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació i en els quals van participar els artistes residents Pony Ganador, Pedra, Amir Gazit Studio i Mariona Naudin.

Al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, “ART i PART” va treballar en col·laboració amb el Centre de Dones Francesca Bonnemaison,  l’Antic Teatre Sindillar ( Sindicat independent de dones treballadores de la llar i la cura , premi Ciutat de Barcelona), TUDANZAS i Mescladís, en Rebomboris, un muntatge sobre les xarxes de cures al barri, acompanyat per Marta Galán i Marta Vergonyós.

La primera edició d’“ART i PART” es va viure també als barris del Raval i La Marina. Durant el 2019, la segona edició del projecte se celebrarà al Poble-Sec, el Gòtic i el Besòs.

Podeu baixar el tràiler del documental aquí.

www.barcelona.cat/artipart

Art i part. Fitxa tècnica

Guió i direcció | Raimon Fransoy i Xavier Puig
Producció | Mayca Sanz
So directe | Joan Solé, Jordi Brugués
Música | Sara Fontán
Muntatge | Raimon Fransoy i Xavier Puig
Color | Elsabeth Produccions
Postproducció de so | Jordi C. Corchs

—–

Durada | 29 minuts
Imatge | HD, 1.920 x 1.080
Any de producció | 2018

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.