Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els Diàlegs de Pedralbes d’enguany se centraran en la reflexió al voltant de ‘Drets i llibertats’

El proper dijous, 7 de febrer, tornen els ja tradicionals Diàlegs de Pedralbes, que en quatre sessions fins al mes de maig, sota el títol Drets i llibertats, proposen una reflexió des de la filosofia i la ciència política centrada en els drets i les llibertats recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH). La proposta d’aquest programa està sota la direcció del filòsof Daniel Gamper i serà moderada pel periodista Antoni Bassas.

El primer diàleg, el 7 de febrer a les 19 hores, es titula ‘Llibertat d’expressió’, amb Laia Serra, advocada penalista i col·laboradora del diari Ara. DUDH: Article 19. Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres.

El mes de març, el dia 14, el professor titular de Dret Constitucional a la Universitat de Sevilla, Joaquín Urías, parlarà del ‘Dret a un judici just’. DUDH: Article 10. Tota persona té dret, en condicions de plena igualtat, a ser escoltada públicament i amb justícia per un tribunal independent i imparcial, per a la determinació dels seus drets i obligacions o per a l’examen de qualsevol acusació contra ella en matèria penal.

L’11 d’abril, el debat anirà al voltant de la ‘Llibertat de moviment’, amb Blanca Garcés, investigadora del CIDOB. DUDH: Article 13. 1. Tota persona té dret a circular lliurement i a triar la seva residència dins les fronteres de cada Estat. 2. Tota persona té dret o sortir de qualsevol país, àdhuc el propi, i a retornar-hi.

I el darrer diàleg d’aquets cicle, el 9 de maig, analitzarà la ‘Llibertat de consciència’, amb Maria del Mar Griera, directora de l’ISOR – Investigacions en Sociologia de la Religió, UAB. DUDH: Article 18. Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió; aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença, i la llibertat, individualment o col·lectivament, en públic o en privat, de manifestar la seva religió o creença per mitjà de l’ensenyament, la pràctica, el culte i l’observança.

Tots els diàlegs es desenvoluparan a la sala d’actes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. El preu de l’entrada és de 3 €, i una hora abans de l’inici de la sessió, hi ha la possibilitat de visitar lliurement el claustre.

http://bcn.cat/monestirpedralbes

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.