Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El festival ‘Llum Bcn’ torna a il·luminar Poblenou amb instal•lacions d’artistes de prestigi internacional
  • El cap de setmana del 15, 16 i 17 de febrer un total de 50 espais de la ciutat es transformaran, també, de la mà de les propostes d’escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura

 

Els dies 15, 16 i 17 de febrer, el festival Llum BCN tornarà a transformar els carrers del Poblenou en un gran laboratori d’experimentació i creativitat a l’aire lliure, a través de la llum com a mitjà creatiu i de la feina d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu del món.

Aquest any el festival ha estat comissariat per Maria Güell, dissenyadora d’il·luminació, codirectora i docent del Màster “Projectar la llum” de la Fundació UPC i del Postgrau Lighting Design a Ciutat de Mèxic, i professora a l’Escola de disseny Elisava de Barcelona. Conta també amb José Luis de Vicente, investigador cultural y comissari d’exposicions especialitzat en cultura, tecnologia i innovació, comissari de Sónar +D i professor de l’Institut de Arquitectura Avançada de Catalunya (IaaC), i Oriol Pastor, fundador del Festival MIRA; que se celebra anualment a Barcelona (des de 2011) i Berlín (des 2016), i docent en algunes universitats sobre la gestió d’esdeveniments, la planificació i el pensament estratègic en l’àmbit cultural, així com l’assessorament d’algunes institucions públiques.

Pel que fa a espais, s’han incorporat alguns espais nous, com els encants, la Plaça Dolors Piera o la Fundació Mies van de Rohe, que tot i no estar al Poblenou també s’ha unit al Llum Bcn 2019.

Durant els tres dies que dura el festival, gairebé 50 espais seran transformats. Les 15 instal·lacions creades per l’alumnat de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat, segueixen sent una de les apostes del festival, alhora que un dels trets distintius respecte a altres esdeveniments similar d’altres ciutats.

També hi haurà 26 propostes i instal·lacions professionals. Una d’aquestes, ‘Emergències’, del fotògraf Manolo Laguillo, evoca el passat industrial del barri amb una proposta que es podrà veure en 9 espais diferents, il·luminant les escales d’emergència més emblemàtiques de Poblenou; i la proposta ‘Làser’, de l’Estudi Antoni Arola, marcarà amb tres feixos de llum continuada un itinerari pels principals carrers de Llum BCN.

Entre les propostes professionals també hi ha artistes de prestigi internacional com Rafael Lozano-Hemmer i Daniel Canogar, pioners de les noves eines digitals com els tecnologistes Kyle McDonald o Joanie Lemercier i noms fonamentals en les noves escenes creatives de Barcelona.

L’associació cultural i creativa Poblenou Urban District també s’uneix al festival organitzant l’OFFLLUMBCN’19, amb propostes de petit format creades per artistes de l’associació i pensades per ser observades en la proximitat.

 

Informació de servei per la premsa:

  • Divendres 15, a les 18 hores, al Disseny Hub Barcelona, els comissaris dels festival faran una presentació del festival. A les 19 hores, atendran a la premsa.
  • Dissabte 16, de 16.30 a 18.30 hores, al Disseny Hub Barcelona, alguns dels artistes explicaran els seus projectes. Participaran a la trobada Rafael Lozano-Hemmer, Daniel Canogar, Kyle McDonald, Maria de la Camara i Joanie Lemercier.
  • Diumenge 17, a les 12 hores, a l’Espai Simon 100 (c. Sancho de Ávila, 66-72), es donaran els premis a les millors instal·lacions d’entre les propostes de les Escoles. (Acte restringit als participants)

Dossier de premsa, més informació i imatges per premsa aquí

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.