Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Publicades les bases del concurs per escollir la nova direcció de la Fàbrica i Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats

Des d’aquest dijous ja es poden consultar al web de l’ajuntament de Barcelona les bases de la convocatòria pública per proveir d’una nova direcció la Fàbrica i Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats, adscrita a la Direcció de Cultura de Proximitat de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

La Fabra i Coats | Fàbrica de Creació de Barcelona és una de les onze fàbriques que actualment te la ciutat. Ha tingut un important recorregut marcat per la seva capacitat d’acollir artistes, festivals de diversa classe i entitats i empreses culturals en residència amb un marcat perfil vertebrador del teixit cultural local. Alhora, i ubicat en el mateix recinte, la Fabra i Coats és també la seu del Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats, que va comença a desenvolupar la seva activitat a partir de la certesa de que Barcelona necessitava un Centre d’Art Contemporani que potenciés la recerca, la producció, l’exposició i la difusió de pràctiques artístiques contemporànies.

Tant la Fàbrica com el Centre d’Art, es troben avui en un procés de re-disseny que recull l’enorme potencial del context actual. Un nou projecte integrador, que reconegui els objectius preestablerts de cada espai, però que cerqui nous horitzons com a equipament cultural amb un perspectiva contemporània, global i alhora imbricada a la ciutat.

A més dels mèrits i les competències professionals, també es valorarà el projecte de programació artística i de gestió que presenti cadascuna de les persones aspirants. Aquest document explicatiu, d’un projecte de 5 anys, haurà de desplegar les propostes de suport a la creació, amb una especial menció a la recerca en educació i cultura que caldrà desenvolupar; una proposta de línies de programació artística del Centre d’Art Contemporani; un pla per a l’establiment d’estratègies de cooperació en xarxa amb altres centres de creació, exhibició i/o producció del territori català, de l’Estat espanyol i internacionals, i programes i estratègies de vinculació i treball amb la comunitat local, entenent les dimensions de Recinte de la Fabra i Coats, el barri de Sant Andreu i de la ciutat de Barcelona.

Les sol·licituds i els projectes presentats seran analitzats per una comissió de valoració assessorada per un comitè especialitzat constituït a aquest efecte. El termini de presentació de la sol·licitud per participar en aquesta convocatòria arriba fins al 30 de gener, i el termini per poder presentar el projecte s’allargarà fins al 18 de febrer del 2019.

 

Les bases de la convocatòria es poden consultar aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.