Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona rebrà el nou any amb un espectacular muntatge multimèdia

– La companyia francesa Groupe F, experta en espectacles de gran format a l’aire lliure, signa el muntatge a l’Avinguda Maria Cristina

Dilluns 31 de desembre, a l’Avinguda Maria Cristina, Barcelona donarà un cop més la benvinguda al nou any 2019. L’inici de l’espectacle central tindrà lloc a les 23.40 hores, però a partir de les 21.30h i, com en anys anteriors, el públic que s’acosti a l’avinguda Maria Cristina podrà veure també en directe un espectacle coreogràfic de llums, colors i música de les fonts màgiques de Montjuïc.

L’espectacle de comiat del 2018 aquest any ha estat creat per la companyia francesa Groupe F, amb Christophe Berthonneau com a director artístic, i amb música original del creador sonor Scott Gibbons. Es tracta d’un espectacular muntatge multimèdia creat expressament per a aquesta ocasió que parteix de la tradició al nostre país de menjar els 12 grams de raïm per celebrar l’entrada del nou any. Un espectacle de 24 minuts de durada que combina l’actuació de 4 actors en suspensió amb elements com el foc, la llum, efectes pirotècnics i videoprojeccions.

Els francesos Groupe F són experts en la creació d’esdeveniments ciutadans a l’aire lliure, amb un format d’espectacle diferenciat; propostes artístiques específiques que s’han vist arreu del món.

La proposta que es veurà a Barcelona parteix de la tradició de menjar els 12 grans de raïm seguint el toc de les campanades. A partir del joc numèric amb el número 12, s’iniciarà l’espectacle evocant 12 mesos de l’any que acomiadem fent un viatge a través dels diversos llocs del món on ja ha arribat el 2019; continuaran les 12 campanades, on entraran en escena tots els elements escènics; i els 12 desitjos per al nou any – un per cada mes de l’any 2019-, que faran referència a diversos paisatges per evocar els llocs que perduren en el temps.

NOTA important:

Diumenge, 30 de desembre: Christophe Berthonneau atendrà els mitjans a les 19h, abans de l’assaig (20h). Per accedir a la zona de premsa, és imprescindible confirmar assistència i acreditar-se prèviament a premsaicub@bcn.cat / 93 316 10 69.

Dilluns, 31 de desembre: els mitjans que vulguin acreditar-se la nit de Cap d’Any cal que escriguin a premsaicub@bcn.cat especificant nom, mitjà i DNI. Un cop confirmades, facilitarem instruccions d’accés a l’àrea de premsa. Les acreditacions es podran recollir al Palau de la Virreina fins al 31 de desembre a les 15h.

Podeu descarregar-vos DOSSIER DE PREMSA i IMATGES al següent enllaç:
https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/36602b7d-12d8-49d5-8751-7b750e68616f

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.