Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jorge Herralde, Pere Portabella, Assumpció Malagarriga i Maria Dolors Bonal reben la Medalla d’Or de Barcelona al mèrit cultural 

El Plenari de l’Ajuntament ha aprovat avui atorgar quatre medalles d’or al mèrit cultural per reconèixer la promoció cultural, educativa i cinematogràfica de quatre destacats professionals.

Ha rebut la distinció Jorge Herralde en reconeixement del seu paper per situar Barcelona com una de les capitals editorials del món i per l’enriquiment intel·lectual que ha generat a la ciutat. Creador i al capdavant de l’editorial Anagrama durant gairebé cinquanta anys, Herralde ha estat llargament reconegut pel sector del llibre català i hispano-americà. Anagrama va començar a publicar el 1969 i des de llavors ha posat en circulació més de 4.000 títols.

El productor i director de cinema Pere Portabella també rebrà la Medalla d’Or de Barcelona al mèrit cultural per la trajectòria professional, el compromís cívic, polític i cultural i per la contribució a enriquir un llenguatge innovador que ha influït en generacions senceres de cineastes catalans. Les seves obres es caracteritzen per la ruptura de codis i constant recerca de noves formes d’expressió i és considerat una figura clau en la història del cinema català i un referent per entendre la cultura catalana de la segona meitat del segle XX.

Assumpció Malagarriga, se li atorga per ser una de les principals impulsores de la renovació dels programes educatius musicals a Barcelona i arreu de Catalunya. Ha dedicat la seva trajectòria professional a l’educació musical. Es va formar musicalment a Manresa i a Barcelona i l’any 1991 va ser nomenada cap del Programa d’Educació Musical de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i també ha estat durant 15 anys al capdavant del Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona. En la seva carrera destaquen programes com “Cantania”, una activitat coral que cada any compta amb la participació de 40.000 nenes i nens.

També per la trajectòria en l’ensenyament musical ha estat guardonada Maria Dolors Bonal, fent de la música una eina d’integració i transformació social, fugint dels cànons tradicionals d’ensenyament. Ha estat la creadora de la Coral Esquitx, el Secretariat de Corals, l’escola de música l’Arc i l’entitat Raval Xamfrà, apostant per un model centrat en la música com a principal eina educativa.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.