Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Programa d’Acció Lectora transforma el Camp Nou en un espai de conversa al voltant dels llibres i la lectura
  • Aquest dijous, 20 de desembre, comença el programa Lectures a l’estadi, que, mitjançant la col·laboració del FC Barcelona, vincula la lectura amb l’esport i pretén descontextualitzar els espais futbolístics de la seva funció primera per fer veure als joves que també poden ser espais de debat i conversa.

Aquest dijous, 20 de desembre, a les 10 hores, tindrà lloc a l’Auditori 1899 del FC Barcelona (Travessera de les Corts, 65), la primera sessió del programa Lectures a l’estadi, una de les 12 activitats incloses en el Programa d’Acció Lectora que impulsa l’oficina Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO i Biblioteques de Barcelona.

Lectures a l’estadi es configura com un programa de foment a la lectura entre els joves, que proposa l’extensió de la pràctica lectora i els seus efectes més enllà de la pàgina escrita. 90 estudiants de 4r d’ESO de l’IES Ausiàs March de Les Corts treballaran els llibres Todo Messi de Jordi Puntí i Orsai de Jordi de Manuel, per tal de trobar-se en dos espais del Camp Nou amb els autors i amb persones vinculades amb el club. Aquesta serà la primera trobada, i el mes de març en la Llotja de l’estadi es farà la segona trobada.

L’objectiu del programa es vincular la lectura amb l’esport, mitjançant la col·laboració del FC Barcelona, i descontextualitzar els espais futbolístics de la seva funció primera per fer veure als joves que també el Camp Nou pot esdevenir un espai d’acollida per a la pràctica del debat i la conversa al voltant dels llibres i la lectura.

Programa d’Acció Lectora

El Programa d’Acció Lectora, impulsat per l’oficina Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO i per Biblioteques de Barcelona, es planteja com un conjunt de 500 propostes que s’allargaran fins al juny del 2019. D’Acció perquè son propostes concretes que, trobant els seus objectius i el seu desplegament en una reflexió prèvia, es materialitzaran de manera concisa i detallada en el temps. Lectora perquè defineix l’àmbit d’actuació del programa. És vol incidir sobre la promoció i el foment de la pràctica lectora, abastant totes les seves vessants i focalitzant totes les franges d’edats i les realitats socials del territori.

Aquest Programa d’Acció Lectora es concreta en 12 accions i respon a l’objectiu de voler que la ciutat de Barcelona llegeixi més i llegeixi millor. Amb aquesta finalitat el Programa desplegarà 12 accions que volen abastar tots els indrets de la ciutat i totes les franges d’edat, actuant de manera més intensa en les parts de la ciutat amb especials necessitats d’impuls a la lectura, o bé entre aquells col·lectius que no disposen de les condicions més favorables per al conreu i posterior consolidació dels hàbits lectors.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.