Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Fundació Julio Muñoz Ramonet recupera una nova obra procedent de la col·lecció Bosch Catarineu
  • Aquest matí s’ha executat l’ordre de lliurament de la taula La Circumcisió, localitzada a la finca de Sant Andreu de Llavaneres propietat de les germanes Muñoz Vilallonga

 

Aquest matí, 30 de novembre, a les 9.30 hores, la Fundació Julio Muñoz Ramonet ha recuperat una nova obra del llegat que l’industrial va donar a la ciutat. Aquesta peça arriba procedent de la finca de Sant Andreu de Llavaneres i pertany a la col·lecció Bosch Catarineu. Es tracta de La Circumcisió, una taula del retaule dedicat a la Mare de Déu de l’Església parroquial d’Ameyugo (Burgos), datada a principis del segle XVI. L’obra ha arribat en un mal estat de conservació, amb la pintura inestable i l’empremta visible d’atacs d’insectes. Aquesta peça, com el conjunt del llegat, és patrimoni públic des de l’any 2012. La taula recuperada es traslladarà avui mateix al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per garantir-ne la seva custòdia temporal.

La Fundació segueix treballant perquè el conjunt del llegat Muñoz Ramonet acabi en mans del seu legítim propietari, la Fundació Julio Muñoz Ramonet. Cal recordar que encara falten per lliurar una part de les obres relacionades amb l’inventari de 1971, unes 370 peces que la sentència del Tribunal Suprem de 2012 va senyalar com el conjunt propietat de la Fundació.

Imatges aquí

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.